Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Συστατικά συμπληρωμάτων Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Αρχική  /  Άρθρα & έρευνες  /  Γρίπη: ο εχθρός του φθινοπώρου

Γρίπη: ο εχθρός του φθινοπώρου

<< πίσω

ΓΡΙΠΗ 
Η γρίπη οφείλεται σε λοίμωξη από ιό, επηρεάζει όλο το σώμα και είναι πολύ πιο σοβαρή από το κοινό κρυολόγημα που οφείλεται επίσης σε ιική λοίμωξη. Τα συμπτώματα της γρίπης εκδηλώνονται ξαφνικά και περιλαμβάνουν πυρετό, βήχα, κόπωση και πόνους σε όλο το σώμα. Η γρίπη μπορεί να καταβάλει τον οργανισμό και για την ανάρρωση από αυτήν μπορεί να χρειασθούν μέχρι και 2 εβδομάδες.
Υπάρχουν διάφοροι τύποι γρίπης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί τους τελευταίους μήνες στη νέα γρίπη (ή όπως αλλιώς αναφέρεται γρίπη των χοίρων), η οποία αποτελεί μια γρίπη τύπου Α, όπως και η γρίπη των πτηνών, οφείλεται όμως σε ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης. Παρόλο που δεν έχουν προλάβει να γίνουν μελέτες ειδικά για τον ιό της νέας γρίπης, υπάρχουν κάποια μέτρα πρόληψης που μπορούν σε κάποιο βαθμό να μειώσουν τις πιθανότητες λοίμωξης από τον ιό.

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ - ΙΟΣ Α(Η1Ν1)
Ο ιός Α(Η1Ν1) της νέας γρίπης είναι ένα νέο μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού της γρίπης με γενετικό υλικό από τον ιό της γρίπης των χοίρων, τον ιό της γρίπης των πτηνών και τον ιό της ανθρώπινης (κοινής) γρίπης. Πρόκειται για το στέλεχος Η1Ν1 της γρίπης τύπου Α.
Η νέα γρίπη μεταδίδεται σχετικά εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω κυρίως μολυσμένων σταγονιδίων στον αέρα και μέσω της επαφής με μολυσμένες επιφάνειες. Από τη στιγμή που ο ιός της νέας γρίπης προσβάλλει κάποιον άνθρωπο απαιτούνται 3-4 μέρες για να επωαστεί και να εμφανιστούν τα συμπτώματα.

ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ
Στα συμπτώματα της νέας γρίπης περιλαμβάνονται ο πυρετός, ο βήχας, ο πονόλαιμος, η ρινική καταρροή, ο πονοκέφαλος, οι μυϊκοί πόνοι, η κόπωση, η ναυτία, ο εμετός και η διάρροια.

ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΧΘΟΥΜΕ;
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryville μπορείτε να πάρετε τα ακόλουθα μέτρα:
-Πλένετε τακτικά τα χέρια σας, οπωσδήποτε πριν φάτε, ακουμπήσετε το πρόσωπό σας ή φορέσετε τους φακούς επαφής σας
-Μην μοιράζεστε με άλλους το ποτό σας ή τα σκεύη που χρησιμοποιείτε όταν τρώτε
-Κοιμηθείτε αρκετά
-Φροντίζετε οποιοδήποτε χρόνιο πρόβλημα υγείας σας απασχολεί
-Αποφύγετε το αλκοόλ γιατί μπορεί να ελαττώσει την άμυνα του οργανισμού σας
-Σταματήστε το κάπνισμα γιατί αποδυναμώνει το αναπνευστικό και το ανοσοποιητικό σας
-Μειώστε το άγχος, βρείτε τρόπους να χαλαρώνετε
-Εξασφαλίστε ότι λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό σας σε βέλτιστη κατάσταση 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ
Ο ρόλος ορισμένων θρεπτικών συστατικών στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού έχει αναγνωριστεί από τις αρχές του 19ου αιώνα και έχει αποδειχθεί τις τελευταίες δεκαετίες από πολλές μελέτες. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Maryville, η λήψη των κατάλληλων θρεπτικών συστατικών που απαιτούνται για να διατηρηθεί το ανοσοποιητικό στη βέλτιστη κατάσταση αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης της γρίπης.

> Βιταμίνη C
Έχει αντιοξειδωτική δράση
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Έχει αντιιικές ιδιότητες
Σε μελέτη κατά την οποία χορηγήθηκαν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C σε 463 άτομα με συμπτώματα ιικής λοίμωξης στο αναπνευστικό, γρίπη ή κρυολόγημα, παρατηρήθηκε μείωση των συμπτωμάτων κατά 85%.
(The effectiveness of vitamin C in preventing and relieving the symptoms of virus-induced respiratory infections. Gorton HC, Jarvis K. J Manipulative Physiol Ther. 1999 Oct;22(8):530-3)
Η Quest προτείνει:
Vitamin C 1000mg timed release: μεγάλης περιεκτικότητας βιταμίνη C σε ταμπλέτα βραδείας αποδέσμευσης για ισχυρή αντιοξειδωτική δράση και ενίσχυση του ανοσοποιητικού Bio C Complex: μοναδικός συνδυασμός βιταμίνης C με βιοφλαβονοειδή για μέγιστη απορρόφηση από τον οργανισμό της βιταμίνης C

> Βιταμίνη Ε
Έχει αντιοξειδωτική δράση
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Η βιταμίνη Ε έχει βρεθεί ότι επηρεάζει την παθογενετικότητα ιών όπως της γρίπης μέσω άμεσης δράσης στο ιικό γενετικό υλικό και στην ανοσολογική απόκριση του ξενιστή
(Vitamin E supplementation decreases lung virus titers in mice infected with influenza. Hayek MG, Taylor SF, Bender BS, Han SN, Meydani M, Smith DE, Eghtesada S, Meydani SN. J Infect Dis. 1997 Jul;176(1):273-6)
Η Quest προτείνει:
Vitamin E 200i.u.: φυσικό μείγμα τοκοφερολών για αυξημένη αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης Ε

>Σκόρδο
Έχει αντιοξειδωτική δράση
Ενισχύει το ανοσοποιητικό
Πολύ αποτελεσματικό αντιιικό
(1. Antimicrobial properties of Allium sativum (garlic). Harris JC, Cottrell SL, Plummer S, Lloyd D. Appl Microbiol Biotechnol. 2001 Oct;57(3):282-6. 2. Antimicrobial properties of allicin from garlic. Ankri S, Mirelman D. Microbes Infect. 1999 Feb;1(2):125-9. 3. Effects of Ajoene on lymphocyte and macrophage membrane-dependent functions. Romano EL, Montaño RF, Brito B, Apitz R, Alonso J, Romano M, Gebrán S, Soyano A. Immunopharmacol Immunotoxicol. 1997 Feb;19(1):15-36))
Η Quest προτείνει:
Kyolic Garlic 600: άοσμο εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού

> Προβιοτικά
Συμμετέχουν στην καλή λειτουργία του εντέρου
Ενισχύουν το ανοσοποιητικό
(1. Probiotics. A review Giorgi PL. Recenti Prog Med. 2009 Jan;100(1):40-7. 2. The impact of probiotic on gut health. Collado MC, Isolauri E, Salminen S, Sanz Y. Curr Drug Metab. 2009 Jan;10(1):68-78)
Η Quest προτείνει:
Acidophilus Plus: μοναδικός συνδυασμός φιλικών προβιοτικών βακτηρίων για την καλή λειτουργία του εντέρου

Η ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ QUEST
Βελτιώστε την υγεία σας με τη μοναδική τριπλή συσκευασία με Acidophilus Plus, Improved Once A Day και Omega 3 & 6.
Acidophilus Plus: μοναδικός συνδυασμός φιλικών προβιοτικών βακτηρίων (L.acidophilus, L.casei casei & L.casei rhamnosus) που συμβάλλει στην υγεία και την καλή λειτουργία του εντέρου. Η κατάλληλη ισορροπία προβιοτικών βακτηρίων στο γαστρεντερικό σωλήνα παίζει σημαντικό ρόλο στην άμυνα του οργανισμού.
Improved Once A Day: μοναδικός συνδυασμός βιταμινών, μετάλλων και πρόσθετων παραγόντων. Παρέχει μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό που απελευθερώνονται από την ταμπλέτα εντός μισής ώρας από τη λήψη της.
Omega 3 & 6: μοναδικός συνδυασμός ελαίου νυχτολούλουδου, μουρουνέλαιου και ιχθυελαίου. Παρέχει ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα που είναι απαραίτητα για τις βιολογικές λειτουργίες του οργανισμού συμπεριλαμβανομένης της κυτταρικής λειτουργίας και ακεραιότητας.

ΤΡΟΦΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ
Φρούτα & Λαχανικά: πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό.
Πράσινο Τσάι:  πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, αποτοξινώνει τον οργανισμό και έχει σημαντική αντιιική δράση.
Χυμός Cranberry: έχει βρεθεί ότι έχει αντιιική δράση έναντι κάποιων υποτύπων του ιού της γρίπης τύπου Α.
Χυμός μήλου: διαθέτει αντιιικές ιδιότητες, ειδικά ο φρέσκος χυμός που περιέχει τη σάρκα και τη φλούδα του φρούτου.
Ρεσβερατρόλη: περιέχεται στο κρασί, συμβάλλει στη ρύθμιση του ανοσοποιητικού και έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες.Send e-mail | Printer friendly
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook