Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Συστατικά συμπληρωμάτων Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Αρχική  /  Άρθρα & έρευνες  /  Mέτρα προφύλαξης για τη μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης από παθογόνα E.coli (STEC)

Mέτρα προφύλαξης για τη μείωση των πιθανοτήτων λοίμωξης από παθογόνα E.coli (STEC)

<< πίσω

Το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ (Κέντρο Ελέγχου & Πρόληψης Νοσημάτων) προτείνει τα ακόλουθα μέτρα προφύλαξης για τη μείωση των πιθανοτήτων λοιμώξεων από παθογόνα E.coli:

> Για τους ταξιδιώτες (που θα ταξιδέψουν στη Γερμανία)
Πριν το ταξίδι
Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλιο για τους ταξιδιώτες.
Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
1. Η πρώτη γραμμή άμυνας είναι η προσεκτική υγιεινή των χεριών. Τα χέρια πρέπει να πλένονται συχνά και προσεκτικά με σαπούνι και νερό. Αν αυτά δεν είναι διαθέσιμα και τα χέρια δεν είναι ορατά λερωμένα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναλλακτικά αλκοολούχο διάλυμα (π.χ. οινόπνευμα 70°). Το πλύσιμο των χεριών απομακρύνει δυνητικά μολυσματικούς παράγοντες από το δέρμα και αποτελεί βασικό μέτρο προφύλαξης από τη μετάδοση νοσημάτων.
2. Συστήνεται η συμμόρφωση με τα προληπτικά μέτρα κατά την κατανάλωση
τροφίμων και ποτών και επιπλέον η αποφυγή κατανάλωσης ωμών λαχανικών όπως αγγούρια, μαρούλια και ντομάτες.
Μετά την επιστροφή
Συστήνεται η παρακολούθηση της υγείας των ταξιδιωτών και η αναζήτηση ιατρικής συμβουλής αν εμφανιστούν συμπτώματα οξείας γαστρεντερίτιδας όπως αιματηρές διαρροϊκές κενώσεις, κοιλιακό άλγος, έμετος ,πυρετός. Επίσης να αναφέρεται το ιστορικό του πρόσφατου ταξιδιού.

Πηγή: http://www.keelpno.gr/images/stories/keelpno/nosimata/odigies_taxidiotes_epidimia_stec.pdf

> Για όλους, για την προστασία του οργανισμού
Γενικές συστάσεις για να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου:
1. Καλό και τακτικό πλύσιμο των χεριών ιδιαίτερα μετά την χρήση της τουαλέτας, ή την αλλαγή πάνας και κατά την προετοιμασία φαγητού. Επίσης, το πλύσιμο των χεριών συστήνεται μετά την επαφή με ζώα ή το περιβάλλον τους (π.χ. σε φάρμες, ζωολογικούς κήπους).
2. Σωστό μαγείρεμα του φαγητού. Ο μοσχαρίσιος κιμάς και γενικά το κρέας θα πρέπει να μαγειρεύεται σε θερμοκρασία τουλάχιστον 70oC.
3. Καλό πλύσιμο και κατά περιπτώσεις ξεφλούδισμα των φρούτων και των λαχανικών, για την απομάκρυνση των βακτηρίων που μπορεί να υπάρχουν.
4. Αποφυγή κατανάλωσης μη παστεριωμένων γαλακτοκομικών και χυμών φρούτων.
5. Αποφυγή κατάποσης νερού όταν κολυμπάτε στη θάλασσα, σε λίμνες, σε ποτάμια, σε πισίνες κλπ.
6. Αποφυγή επιμόλυνσης (μεταφορά μικροβίων από ένα τρόφιμο σε μία επιφάνεια/σκεύος) κατά τη διάρκεια προετοιμασίας του φαγητού. Επιβάλλεται το συχνό πλύσιμο των χεριών, χρήση διαφορετικών σκευών (πιάτα, μαχαιροπήρουνα κλπ) για τις ωμές και μαγειρεμένες τροφές, σωστό πλύσιμο όλων των σκευών.

Πηγή: http://www.keelpno.gr/images/stories/keelpno/nosimata/faqs_ehec.pdf



Send e-mail | Printer friendly
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook