Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συστατικά Συμπληρωμάτων Βιταμίνες Μέταλλα Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Προβιοτικά Αμινοξέα Ένζυμα
Σκόρδο
Βότανα Αντιοξειδωτικά Συνένζυμο Q10 Γλυκοσαμίνη Λεκιθίνη Διάφορα Συστατικά

ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΥΧΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το σκόρδο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για τη θεραπεία διαφόρων ασθενειών. Γνωστή είναι η χρήση του για την αντιμετώπιση παρασίτων, αναπνευστικών προβλημάτων, πεπτικών δυσκολιών και της μειωμένης ενέργειας. Η χρήση του σκόρδου αναφέρεται στη Βίβλο και στο Ταλμούδ, από τον Ιπποκράτη, το Γαληνό, τον Πλήνιο τον Πρεσβύτερο και τον Διοσκουρίδη. Στην Κίνα χρησιμοποιείται από το 510 π.Χ.
Τα φρέσκα άθικτα κύτταρα σκόρδου περιέχουν αλιίνη (alliin, αμινοξύ) και αλιινάση (alliinase, ένζυμο). Όταν το σκόρδο τεμαχίζεται ή συνθλίβεται, η αλιίνη και η αλιινάση αντιδρούν αμέσως μεταξύ τους και παράγουν την καυστική ουσία αλλισίνη. Η αλλισίνη έχει ισχυρές κυτταροκτόνες ιδιότητες και καταστρέφει κάθε είδους κύτταρο συμπεριλαμβανομένων και των παθογόνων βακτηρίων. Εάν το συνθλιμμένο σκόρδο παραμείνει εκτεθειμένο στον αέρα ακόμη και για μικρό χρονικό διάστημα, η αλλισίνη εξαφανίζεται αμέσως διότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα ασταθή ένωση.

ΧΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΥΧΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
Η ψυχρή ωρίμανση (λυοφιλίωση) περιλαμβάνει τη λήψη υψίστης ποιότητας σκόρδου βιολογικής καλλιέργειας, τον τεμαχισμό του χωρίς οξύ ή θερμότητα και την τοποθέτησή του σε δοχεία από ανοξείδωτο ατσάλι για χρονικό διάστημα είκοσι μηνών.
Κατά τη διάρκεια της ψυχρής ωρίμανσης, η αλλισίνη μετατρέπεται σε ιδιαίτερα σημαντικά συστατικά τα οποία δεν παράγονται φυσιολογικά με τις παραδοσιακές, εμπορικές μεθόδους κατεργασίας.
Τελικά το σκόρδο εκχυλίζεται και συλλέγονται κυρίως υδατοδιαλυτά και κάποια λιποδιαλυτά συστατικά. Ένα μεγάλο πλεονέκτημα αυτής της μεθόδου είναι ότι το τελικό προϊόν είναι εντελώς άοσμο.
Διαφορές στο σκόρδο
Το φρέσκο ωμό σκόρδο σε υπερβολικές ποσότητες μπορεί να ερεθίσει το στόμα και τον πεπτικό σωλήνα. Το φρεσκομαγειρεμένο σκόρδο περιέχει μερικά ευεργετικά συστατικά αλλά και προϊόντα που προκύπτουν από χημική διάσπαση και τα οποία μπορεί να μην είναι άοσμα. Το μαγειρεμένο σκόρδο μπορεί να είναι λιγότερο ερεθιστικό για το στόμα και τον πεπτικό σωλήνα από το ωμό σκόρδο.
Διαφορές στα προϊόντα σκόρδου
Έλαιο σκόρδου
Το εκχύλισμα του ελαίου του σκόρδου παράγεται μέσω της διύλισης του σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες. Το έλαιο αυτό είτε αναμειγνύεται με φυτικά έλαια ή σογιέλαιο και συσκευάζεται σε κάψουλες, είτε αναμειγνύεται με ειδικά έκδοχα και συσκευάζεται σε ταμπλέτες. Τα πτητικά συστατικά του μπορεί να είναι οσμηρά. Είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτά συστατικά.
Εμποτισμένο σκόρδο
Πολτοποιημένο σκόρδο εμποτισμένο με φυτικό έλαιο το οποίο απορροφά όλα τα ελαιοδιαλυτά συστατικά από το σκόρδο. Μπορεί να είναι οσμηρό.
Αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη
Τεμαχισμένο ή συνθλιμμένο σκόρδο που έχει αποξηρανθεί και μπορεί να έχει συσκευαστεί σε ταμπλέτες ή να έχει συνδυαστεί με φυτικά έλαια και να έχει εν τέλει συσκευαστεί σε κάψουλες. Περιέχει ελαιοδιαλυτά και υδατοδιαλυτά συστατικά. Μπορεί να είναι οσμηρό.
Εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης
Σκόρδο βιολογικής καλλιέργειας που συλλέγεται, κόβεται και διατηρείται 20 μήνες σε ανοξείδωτα δοχεία για ωρίμανση. Αυτή η διαδικασία είναι γνωστή ως Ψυχρή Ωρίμανση ή Λυοφιλίωση. Η μέθοδος αυτή παράγει πολύτιμα υδατοδιαλυτά και λιποδιαλυτά συστατικά, κυρίως S-allyl κυστεΐνη και S-allyl μερκαπτοκυστεΐνη. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, παράγεται ένα φυσικά άοσμο προϊόν σκόρδου χωρίς τοξικές παρενέργειες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΔΟΣΟΛΟΓΙΕΣ
Πολυάριθμα ερευνητικά άρθρα απέδειξαν τα θεραπευτικά αποτελέσματα του σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης, όσον αφορά κυρίως σε ημερήσια δοσολογία ίση περίπου με 1000mg. Οι πιο χαμηλές δοσολογίες (όπως τα 100mg, 300mg, 350mg και 600mg) χρησιμοποιούνται περισσότερο για τη διατήρηση της καλής υγείας, παρά για την αντιμετώπιση υπαρχουσών ασθενειών.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΟΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΥΧΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
Υγεία της Καρδιάς
Το σκόρδο που έχει υποστεί ψυχρή ωρίμανση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συνολικής χοληστερίνης καθώς και της LDL (κακή χοληστερίνη), ενώ δεν επηρεάζει την HDL (καλή χοληστερίνη) (1). Αρχικά, η συνολική χοληστερίνη αυξάνεται καθώς μετακινείται από τα αποθέματα των κυκλοφορικών αγγείων, αλλά αργότερα μειώνεται κάτω από το αρχικό επίπεδο. Πιστεύεται ότι το σκόρδο μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης μέσω της επιβράδυνσης της σύνθεσής της στο ήπαρ. Το σκόρδο μπορεί επίσης να μειώσει το επίπεδο των τριγλυκεριδίων, να επιβραδύνει την πήξη του αίματος (2) καθώς και να εμποδίσει την συσσώρευση των αιμοπεταλίων. Έχει επίσης ήπια δράση κατά της υπέρτασης (3).
Προστασία ενάντια στις Ελεύθερες Ρίζες και την Οξείδωση
Το φρέσκο σκόρδο είναι στην πραγματικότητα οξειδωτικό και όχι αντιοξειδωτικό. Παρόλα αυτά, η ψυχρή ωρίμανση αντιστρέφει αυτή την ιδιότητα και μετατρέπει το σκόρδο σε ισχυρό αντιοξειδωτικό (4). Μελέτες έδειξαν ότι η κανονική κατανάλωση σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου (κόλον) (5). Το σκόρδο μπορεί να μειώσει το σχηματισμό καρκινογόνων ουσιών. Μελέτες έχουν επίσης δείξει ότι το σκόρδο μπορεί να καταστέλλει την ανάπτυξη του καρκίνου και ειδικότερα των όγκων του μαστού και του δέρματος.
Ανοσοποιητικό Σύστημα
Έχει αποδειχθεί ότι το σκόρδο που έχει υποστεί ψυχρή ωρίμανση ενισχύει τα φυσικά φονικά (κυτταροκτόνα) κύτταρα του σώματος και πολλές άλλες ιδιότητες του ανοσοποιητικού συστήματος (6).
Candida
To σκόρδο που έχει υποστεί ψυχρή ωρίμανση μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα κάθαρσης των κυττάρων της Candida albicans από το σώμα. Η Candida albicans είναι ένας ζυμομύκητας που μπορεί να αναπτυχθεί σε μεγάλο βαθμό στον πεπτικό σωλήνα και να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές, μετεωρισμό, άφθες κτλ. Το σκόρδο μπορεί επίσης να έχει ευεργετικές ιδιότητες για όσους αντιμετωπίζουν υποτροπιάζουσες λοιμώξεις από ζυμομύκητες.
Υγεία του Πεπτικού Συστήματος
Το εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης ενισχύει την ανάπτυξη των ευεργετικών βακτηρίων (L.acidophilus και B.bifidum), τα οποία παράγουν τόσο οξικούς όσο και αντιβακτηριδιακούς παράγοντες και επίσης μειώνουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών και επομένως προστατεύουν τον εντερικό σωλήνα (8).
Αναπνευστικά Προβλήματα
Το σκόρδο που έχει υποστεί ψυχρή ωρίμανση είναι κατάλληλο για καταρροές και αναπνευστικά και βρογχικά προβλήματα.
Βαρέα Μέταλλα
Το εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης βοηθά στην απομάκρυνση των βαρέων μετάλλων από το αίμα τα οποία, σε αντίθετη περίπτωση, θα έβλαπταν τα σωματικά κύτταρα (9).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Το σκόρδο ψυχρής ωρίμανσης έχει υποστεί εκτεταμένους ελέγχους τοξικότητας και καμία ποσότητα αυτού δεν φαίνεται να προκαλεί παρενέργειες. Παρόλα αυτά, το σκόρδο ενδέχεται να προκαλέσει καούρα και μετεωρισμό σε μερικά ευαίσθητα άτομα.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Το εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης δεν παρουσιάζει γνωστές αντενδείξεις ή αλληλεπιδράσεις με φάρμακα. Παρόλα αυτά, αυτό δεν ισχύει για τα υπόλοιπα παρασκευάσματα σκόρδου.
Το σκόρδο μπορεί να αλληλεπιδράσει με αλκαλοειδή, κολχικίνη, ανταγωνιστές των υποδοχέων της ντοπαμίνης, αντιπηκτικά κουμαρίνης και φάρμακα ανορεξίας (φενφλουραμίνης).
Θα πρέπει να αποφευχθεί η χρήση του σε συνδυασμό με methotrimeprzine, ένα αναλγητικό καταθλιπτικό του ΚΝΣ (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), καθώς και με αντιφυματικά φάρμακα.
Τα ηρεμιστικά, τα υπνωτικά και οι β-αδρενεργικοί καταστολείς μπορεί να καταστείλουν την αντιφλεγμονώδη δράση του σκόρδου.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Steiner M & Lin RI Cardiovascular and Lipid Changes in Response to Aged Garlic Extract Ingestion. J Am Coll Nutr, 13;5:524, 1994.
2. Legnani C, Frascaro M, et al. Effects of a dried garlic preparation on fibrinolysis and platelet aggregation in healthy subjects. Arzneim-Forsch Drug Res 1993;43:119-22.
3. Silagy C, Neil A. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hyperten 1994;12(4):463-68.
4. Imai J, et al. Antioxidant and Radical Scavenging Effects of Aged Garlic Extract and Its Constituents. Planta Medica, 60:417-420, 1994.
5. Dorant E, van der Brandt PA, et al. Garlic and its significance for the prevention of cancer in humans: A critical review. Br J Cancer 1993;67:424-29.
6. Kandil OM, Abdullah TH, & Elkadi A. Garlic and the Immune System in humans: its effects on Natural Killer cells. Fed Proc, 46;3:441, 1987.
7. Tadi PP et al. Anticandidal and Anticarcinogenic Potentials of Garlic. Int Clinical Nutr Rev, ,10:423-429, 1990.
8. Growth Stimulatory Effect of Aged Garlic Extract Protein Fraction on Friendly Bacteria. Kokai Tokkyo Koho, Japanese Patent H1-252276.
9. Lau BHS. Detoxifying, Radio-protective and Phagocyte-Enhancing Effects of Garlic. Int Clinical Nutr Rev ,9:27-31, 1989.


Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

KYOLIC GARLIC 600 600mg Aged Garlic Extract
Το Kyolic Garlic 600 της Quest περιέχει εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης, το οποίο υποστηρίζει την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και του ανοσοποιητικού συστήματος. >>
IMMUNE BIOTIX with beta glucans, garlic, probiotics, D, zinc, selenium & copper
Το Immune Biotix της Quest περιέχει βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες, σκόρδο, προβιοτικά, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και βιταμίνη D, συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. >>


Send e-mail | Printer friendly

ΣΚΟΡΔΟ
ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΥΧΡΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook