Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συστατικά Συμπληρωμάτων Βιταμίνες
Μέταλλα
Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Προβιοτικά Αμινοξέα Ένζυμα Σκόρδο Βότανα Αντιοξειδωτικά Συνένζυμο Q10 Γλυκοσαμίνη Λεκιθίνη Διάφορα Συστατικά

ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ο ψευδάργυρος είναι συστατικό σε περισσότερα από οκτώ ένζυμα και λαμβάνει μέρος σε πολλές λειτουργίες του ανθρωπίνου σώματος.

ΔΡΑΣΗ
Κυτταρική Διαίρεση
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και λειτουργία.
Ανοσοποιητικό Σύστημα
Ο ψευδάργυρος εντοπίζεται στην α-μακροσφαιρίνη, μια σημαντική πρωτεΐνη στο ανοσοποιητικό σύστημα του ανθρώπου. Είναι επίσης απαραίτητος για τη λειτουργία του θύμου αδένα.
Ανάπτυξη
Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την ανάπτυξη των παιδιών και την ωρίμανση των αναπαραγωγικών οργάνων στην εφηβεία. Είναι επίσης απαραίτητος για την παραγωγή του σπέρματος στον άνδρα και των ωαρίων στη γυναίκα.
Αποτοξίνωση από βαρέα μέταλλα
Ο ψευδάργυρος βοηθά στην απομάκρυνση κάποιων τοξικών μετάλλων από το σώμα (π.χ. κάδμιο και μόλυβδος).
Άλλες ιδιότητες
Ο ψευδάργυρος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της όρασης, της γεύσης και της οσμής, καθώς και για την απελευθέρωση της ινσουλίνης και την απορρόφηση και το μεταβολισμό της βιταμίνης Α.

ΕΛΛΕΙΨΗ
Τα παρακάτω συμπτώματα μπορεί να φανερώνουν χαμηλό απόθεμα ψευδαργύρου:
• Συχνές λοιμώξεις
• Καθυστέρηση στην επούλωση των πληγών
• Μειωμένη όρεξη
• Μειωμένη αίσθηση γεύσης και όσφρησης
• Παθήσεις του δέρματος
• Λευκά σημάδια στα νύχια

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για ημερήσιο συμπλήρωμα = 15mg
Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) = 15mg
Οι απαιτήσεις αυξάνονται στην εγκυμοσύνη.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ
Ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσει στις ακόλουθες περιπτώσεις:
Δερματικά Προβλήματα
Έχει αποδειχθεί ότι τα συμπληρώματα με ψευδάργυρο είναι αποτελεσματικά σε μερικούς τύπους δερματικών προβλημάτων, όπως στην ακμή (1) και το έκζεμα.
Προστάτης
Ο προστάτης περιέχει μεγάλες ποσότητες ψευδαργύρου συγκριτικά με άλλα όργανα. Στην προστατίτιδα (λοίμωξη του προστάτη) και στον καρκίνο του προστάτη τα επίπεδα ψευδαργύρου είναι σημαντικά μειωμένα (2,3). Ο ψευδάργυρος καταστέλλει το μεταβολισμό των ανδρογόνων στον προστάτη (2) και μπορεί να ωφελήσει μεγαλύτερους σε ηλικία άνδρες.
Επούλωση πληγών
Τα χαμηλά επίπεδα του ψευδαργύρου συνδέονται με επιβράδυνση και δυσκολία κατά την επούλωση των πληγών. Ως εκ τούτου, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της διαδικασίας της επούλωσης (4).
Αλκοολισμός
Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη της κίρρωσης του ήπατος (5) που οφείλεται σε αλκοολισμό.
Γονιμότητα
Ο ψευδάργυρος βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στους όρχεις. Η έλλειψη ψευδαργύρου έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της τεστοστερόνης και την καταστολή της παραγωγής του σπέρματος. Επίσης, θεωρείται ότι το μέταλλο αυτό παρατείνει τη διάρκεια ζωής του σπέρματος (μετά από την εκσπερμάτωση). Στις γυναίκες, η έλλειψη ψευδαργύρου συνδέεται με μειωμένη έκκριση ορμονών, μη φυσιολογική ανάπτυξη των ωοθηκών, συχνές αποβολές, παρατεταμένη περίοδο κύησης, θνησιμότητα στη γέννηση και γέννηση βρεφών με χαμηλό βάρος (6).
Εγκεφαλική λειτουργία
Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορούν να αντιστρέψουν μερικές μη φυσιολογικές συμπεριφορές (και την αίσθηση της ανταπόκρισης) που εμφανίζουν τα νεογέννητα με μικρό σωματικό βάρος. Φαίνεται ότι ο ψευδάργυρος επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία μέσω της ρύθμισης της παραγωγής νευροδιαβιβαστών (GABA) (7).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Μετά από οξεία κατάποση 2g ψευδαργύρου ή και περισσότερο παρουσιάζονται συμπτώματα όπως ναυτία, εμετός και πυρετός. Η μακροχρόνια λήψη δόσεων ψευδαργύρου των 75-300mg περίπου συνδέεται με μελλοντική έλλειψη χαλκού, όπως παρατηρείται στις περιπτώσεις της ουδετεροπενίας (χαμηλά επίπεδα των ουδετερόφιλων που ανήκουν στα λευκά αιμοσφαίρια) και της αναιμίας.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Χαλκός
Τα υψηλά επίπεδα ψευδαργύρου μπορεί να προκαλέσουν έλλειψη χαλκού. Κατά συνέπεια, τα συμπληρώματα ψευδαργύρου μπορεί να περιέχουν χαλκό για να αποτρέψουν την έλλειψή του.
Σίδηρος
Η υπερβολική ποσότητα ψευδαργύρου μπορεί να αλληλεπιδράσει με το σίδηρο και να προκαλέσει ενδεχόμενη έλλειψη αυτού του μετάλλου.
Αντιβιοτικά
Ο ψευδάργυρος επηρεάζει την απορρόφηση του φαρμάκου τετρακυκλίνη και αντιστρόφως. Κατά συνέπεια, αυτά τα δύο θα πρέπει να λαμβάνονται με διαφορά κάποιων ωρών.
Ναυτία
Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου δεν θα πρέπει να λαμβάνονται με άδειο στομάχι διότι μπορεί να προκαλέσουν περιστασιακά ναυτία.
Άλλα φάρμακα
Τα σκευάσματα κορτιζόνης και τα διουρητικά θειαζίδης αυξάνουν την έκκριση του ψευδαργύρου. Η πενικιλλαμίνη (φάρμακο που συνδέεται με μέταλλα) εμποδίζει την απορρόφησή του.

ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Τρόφιμα

(mg/100g)

Τυρί τσένταρ

4,0

Βοδινό, ψητή μπριζόλα

3,8

Φακές

3,1

Ψωμί ολικής αλέσεως

1,8

Αυγά

1,5

Κοτόπουλο

1,1

Λευκό ψωμί

0,6

Λευκά ψάρια

0,4

Γάλα

 0,4

Πατάτες παλαιάς εσοδείας

0,3

 
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Dreno B, et al. Low doses of zinc gluconate for inflammatory Acne. Acta Derm Venereol, 69;6:541-3, 1989.
2. Dutkiewicz S. Zinc and Magnesium serum levels in patients with Benign Prostatic Hyperplasia (BPH) before and after prazosin therapy. Mater Med Pol, 27;1:15-17, 1995.
3. Zaichick Vye, Sviridova TV and Zaichick SV. Zinc in the human prostate gland: normal, hyperplastic and cancerous. Urol Nephrol, 29;5:565-574, 1997.
4. Pamela Mason "Handbook of Dietary Supplements", , Blackwell Science, 1995.
5. Rocchi E et al. Zinc and Magnesium in liver Cirrhosis. Eur J Clin Invest, 24;3:149-155, 1994.
6. Bedwal RS, Bahuguna A. Zinc, Copper and Selenium in reproduction. Experimentia, 50;7:626-640, 1994.
7. Ashworth A et al. Zinc supplementation, a mental development and behaviour in low birth weight term infants in North East Brazil. Eur J Clin Nutrition, 52;3:223-227, 1998.


Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

SYNERGISTIC ZINC 15mg with copper
Το Synergistic Zinc της Quest περιέχει ψευδάργυρο, ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο για να συντελεστούν πολλές και σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό, όπως η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. >>
CELL LIFE protective antioxidant nutrients
Το Cell Life της Quest είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική φόρμουλα που προστατεύει κάθε μας κύτταρο από τις οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν η μόλυνση του περιβάλλοντος και οι γρήγοροι και πιεστικοί ρυθμοί της ζωής στην πόλη. >>
OSTEOCARE Liquid
Το Osteocare Liquid προσφέρει ασβέστιο, βιταμίνη D και υποστηρικτικά μέταλλα για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Σε υγρή μορφή, κατάλληλη και εύκολη στη λήψη από άτομα όλων των ηλικιών, ακόμα και παιδιά. >>
WELLMAN Original
Το Wellman Original είναι μια αυθεντική ανδρική πολυβιταμίνη. Έχει σχεδιαστεί για άνδρες όλων των ηλικιών και περιέχει έναν ολοκληρωμένο συνδυασμό θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στη γενική υγεία και τη ζωτικότητα τους. >>
WELLMAN Conception
Το Wellman Conception είναι ένας μοναδικός συνδυασμός θρεπτικών συστατικών που έχει σχεδιαστεί ειδικά για άνδρες. Περιέχει ψευδάργυρο που συμβάλλει στη φυσιολογική γονιμότητα και αναπαραγωγή και σελήνιο που βοηθά στη φυσιολογική σπερματογένεση. >>
IMMUNE BIOTIX with beta glucans, garlic, probiotics, D, zinc, selenium & copper
Το Immune Biotix της Quest περιέχει βήτα 1-3,1-6 γλυκάνες, σκόρδο, προβιοτικά, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και βιταμίνη D, συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. >>
WELLKID Immune
Το Wellkid Immune είναι μια εξειδικευμένη σύνθεση θρεπτικών συστατικών με βιταμίνες C, D και ψευδάργυρο που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε μασώμενες ταμπλέτες με υπέροχη γεύση πορτοκάλι και λεμόνι. >>


Send e-mail | Printer friendly

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΙΩΔΙΟ ΜΑΓΓΑΝΙΟ ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΣΙΔΗΡΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΧΡΩΜΙΟ
ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook