Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συστατικά Συμπληρωμάτων Βιταμίνες Μέταλλα Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Προβιοτικά
Αμινοξέα
Ένζυμα Σκόρδο Βότανα Αντιοξειδωτικά Συνένζυμο Q10 Γλυκοσαμίνη Λεκιθίνη Διάφορα Συστατικά

L-ΑΡΓΙΝΙΝΗ & L-ΟΡΝΙΘΙΝΗ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Στους ενήλικες η L-αργινίνη και η L-ορνιθίνη είναι μη απαραίτητα αμινοξέα, πράγμα που σημαίνει ότι το σώμα μπορεί να τα συνθέσει και συνεπώς να δημιουργήσει το δικό του απόθεμα από αυτά. Στα παιδιά ωστόσο, θεωρείται απαραίτητη η λήψη ενός διατροφικού συμπληρώματος L-αργινίνης διότι το παιδικό σώμα δεν μπορεί να παράγει αρκετή ποσότητα αυτής και να καλύψει τις απαιτήσεις της ανάπτυξής του. Όπως τα περισσότερα αμινοξέα, η L-αργινίνη είναι συστατικό των πρωτεϊνών. Αντιθέτως, η L-ορνιθίνη δεν περιλαμβάνεται συνήθως στις πρωτεΐνες.

ΔΡΑΣΗ
Αποτοξίνωση
Η L-αργινίνη και η L-ορνιθίνη παίζουν σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ουρίας, που απομακρύνει την τοξική αμμωνία (1). Το ήπαρ, το οποίο περιέχει όλα τα σχετικά ένζυμα σε κατάλληλες αναλογίες, αποτελεί μακράν την πιο σημαντική περιοχή διεξαγωγής των αντιδράσεων του κύκλου της ουρίας.
Αυξητική Ορμόνη
Η L-αργινίνη και η L-ορνιθίνη παίζουν επίσης φυσιολογικό ρόλο στη διέγερση της υπόφυσης που απελευθερώνει την αυξητική ορμόνη (2). Η αυξητική ορμόνη είναι πολύ σημαντική για την αύξηση και ανάπτυξη των παιδιών καθώς και για τους μύες των ενηλίκων. Επίσης, επιδρά στη βελτίωση της ανοσοποιητικής λειτουργίας του θύμου αδένα και στη διέγερση της επούλωσης των πληγών.
Σπέρμα
Η L-αργινίνη είναι πρόδρομος δύο ουσιών που εντοπίζονται στο σπέρμα και ονομάζονται σπερμιδίνη και σπερμίνη. Το αμινοξύ αυτό είναι ιδιαίτερα πλούσιο συστατικό του σπερματικού υγρού και αποτελεί το 80% αυτής της ουσίας.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ L-ΑΡΓΙΝΙΝΗΣ
Γονιμότητα
Πολυάριθμες μελέτες αναφέρουν τη χρήση συμπληρωμάτων αργινίνης για την αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας. Η L-αργινίνη μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ανδρικής υπογονιμότητας βελτιώνοντας την παραγωγή και την κινητικότητα του σπέρματος (2).
Επούλωση Πληγών
Η επούλωση των πληγών μπορεί να επιταχυνθεί με τη χρήση συμπληρωμάτων L-αργινίνης και/ή L-ορνιθίνης (3,4). Φαίνεται ότι τα δύο αυτά αμινοξέα διεγείρουν το σχηματισμό κολλαγόνου (συνδετικός ιστός του δέρματος).
Μυϊκός Τόνος
Δεν έχει αποδειχθεί η θεωρία ότι τα δια του στόματος χορηγούμενα συμπληρώματα L-αργινίνης και L-ορνιθίνης μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους, μέσω της καύσης των λιπών και της διέγερσης της δημιουργίας των μυών (2). Για οποιοδήποτε αποτέλεσμα σ’ αυτόν τον τομέα, απαιτούνται υψηλά επίπεδα L-αργινίνης και L-ορνιθίνης ενδοφλεβίως.
Καρδιαγγειακή Yγεία
Η L-αργινίνη βελτιώνει τη βιοδιαθεσιμότητα του νιτρικού οξειδίου (ισχυρός αγγειοδιαστολέας) και ως εκ τούτου παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία της καρδιάς και την κυκλοφορία (5).

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Μέχρι 6g L-αργινίνης και L-ορνιθίνης ημερησίως μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια βραχυπρόθεσμα, ενώ η χορήγηση 40g σε μια μόνο δόση δεν έχει παρενέργειες. Παρόλα αυτά, η δοσολογία των 500-2000mg είναι το φυσιολογικά ανεκτό επίπεδο ασφαλούς λήψης του συμπληρώματος χωρίς ιατρική παρακολούθηση.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Απλός Έρπης
Τα συμπληρώματα L-αργινίνης δεν συνιστώνται σε άτομα που έχουν την τάση να υποφέρουν από απλό έρπητα (επιχείλιος έρπης), καθώς αυτό το αμινοξύ μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση. Στις περιπτώσεις αυτές συνιστάται επιπλέον να μειώνεται η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε L-αργινίνη όπως η σοκολάτα, το γάλα, το κρέας, το τυρί, τα καρύδια, το ποπκόρν και ο αρακάς.
Η L-ορνιθίνη δεν έχει τις ίδιες διεγερτικές ιδιότητες όσον αφορά στον απλό έρπητα.
Σχιζοφρενείς
Τόσο η L-ορνιθίνη όσο και η L-αργινίνη δεν θα πρέπει να λαμβάνονται από σχιζοφρενείς.
Υποσημείωση: Η L-ορνιθίνη είναι ένα ασταθές θρεπτικό συστατικό και θα πρέπει να εμφανίζεται στα συμπληρώματα υπό τη μορφή υδροχλωρικής L-ορνιθίνης (L-ornithine HCl).

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Gebhardt R, et al. Treatment of cirrhotic rats with L-ornithine-L-aspartate enhances urea synthesis and lowers serum ammonia levels. J Pharmacol Exp Ther, 283;1:1-6 1997.
2. The Healing Nutrients Within, E R Braverman & C C Pfeiffer, Keats, 1987.
3. Ulland AE, et al. Altered Wound arginine metabolism by corticosterone and retinoic acid. J Surg Res, 70;1:84-88 1997.
4. Albina JE, Abate JA, Mastrofrancesco B. Role of ornithine as a proline precursor in healing wounds. J Surg Res, 55;1:97-102 1993.
5. Chowienczyk P, Ritter J. Arginine: NO more than a simple aminoacid? The Lancet, 350;9082:901-902 1997.


Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

L-ARGININE 500mg
Το L-Arginine 500mg της Quest παρέχει 500mg L-αργινίνης ανά κάψουλα, αμινοξύ που συμβάλλει στην αντρική γονιμότητα, το ανοσοποιητικό, την ανάπτυξη, την καρδιαγγειακή υγεία και την επούλωση των πληγών. >>
PREGNACARE Conception
Το Pregnacare Conception της Vitabiotics είναι μια μοναδική σύνθεση με L-αργινίνη, ινοσιτόλη και NAC, συστατικά που μπορούν να βοηθήσουν στην υγεία του γυναικείου αναπαραγωγικού συστήματος και συνεπώς στην αύξηση των πιθανοτήτων σύλληψης. Με φυλλικό οξύ, σίδηρο, βιταμίνες και μέταλλα. >>
WELLMAN Original
Το Wellman Original της Vitabiotics αποτελεί μια μοναδική σύνθεση με συνένζυμο Q10, σιβηριανό ginseng, L-καρνιτίνη, βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά σχεδιασμένη για άνδρες όλων των ηλικιών. Αποτελεί συνδυασμό 28 συστατικών που μπορούν να συμβάλλουν στην υγεία και την ευεξία του άνδρα. >>
AMINO COMPLEX 500mg Free Form Amino Acids
Το Amino Complex 500mg της Quest περιέχει τα 8 απαραίτητα αμινοξέα και 10 μη απαραίτητα αμινοξέα σε φυσική αναλογία η οποία ενισχύει την αποτελεσματικότητα του προϊόντος και εξασφαλίζει άριστη φυσική κατάσταση. >>
WELLMAN Conception
Το Wellman Conception της Vitabiotics αποτελεί μια μοναδική σύνθεση με λυκοπένιο, MACA, σιβηριανό Ginseng, ψευδάργυρο και αμινοξέα, συστατικά ιδιαίτερα σημαντικά για την υγεία και λειτουργία του ανδρικού αναπαραγωγικού. >>
WELLMAN Sport
Το Wellman Sport της Vitabiotics αποτελεί μια μοναδική σύνθεση με σιβηριανό ginseng, L-καρνιτίνη, οκτακοζανόλη, συνένζυμο Q10, αμινοξέα, βιταμίνες και μέταλλα, ειδικά σχεδιασμένη για άνδρες που αθλούνται. >>


Send e-mail | Printer friendly

L-ΑΡΓΙΝΙΝΗ & L-ΟΡΝΙΘΙΝΗ
L-ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ L-ΚΥΣΤΕΪΝΗ L-ΛΥΣΙΝΗ L-ΤΥΡΟΣΙΝΗ L-ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ & D-ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ L-ΚΑΡΝΙΤΙΝΗ
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook