Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συστατικά Συμπληρωμάτων Βιταμίνες Μέταλλα Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Προβιοτικά Αμινοξέα Ένζυμα Σκόρδο
Βότανα
Αντιοξειδωτικά Συνένζυμο Q10 Γλυκοσαμίνη Λεκιθίνη Διάφορα Συστατικά

ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ (TURMERIC)

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Η κουρκούμη (Turmeric η μακρά, Curcuma longa L.) είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται ως καρύκευμα ή μυρωδικό στις Ασιατικές χώρες εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ανήκει στην οικογένεια Zingiberaceae, οικογένεια στην οποία ανήκει και το Ginger. Η ρίζα και το ρίζωμά του πολτοποιούνται και γίνονται σκόνη κουρκούμης, η οποία διατίθεται στο εμπόριο.

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΟΥ
Η σκόνη της κουρκούμης χρησιμοποιείται ως μυρωδικό, ενώ χρησιμοποιούνται και τα φρέσκα φύλλα της, ως μυρωδικό, σε μερικές περιοχές της Ινδονησίας. Εκτός από τη χρήση της κουρκούμης ως καρύκευμα στη μαγειρική (η κουρκούμη ευθύνεται για το λαμπερό κίτρινο χρώμα πολλών Ασιατικών πιάτων), έχει επιβεβαιωθεί από πολλές μελέτες ότι το βότανο αυτό διαθέτει και ευεργετικές θεραπευτικές ιδιότητες. Θεωρείται ότι αυτές οι ιδιότητες οφείλονται στην περιεκτικότητά του σε κουρκουμίνη, η οποία είναι περίπου 3%.

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ TURMERIC
Έχει ανακαλυφθεί ότι η κουρκουμίνη είναι το πιο βιολογικά ενεργό συστατικό της κουρκούμης και έχει αποτελέσει αντικείμενο πολυάριθμων μελετών σχετικά με τη χρήση της ως θεραπευτικό.
Έλκη Στομάχου
Η κουρκούμη έχει υποβληθεί σε πολυάριθμες έρευνες, με την πλειοψηφία αυτών να αφορά την ιδιότητά της να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τα έλκη στομάχου. Στο παρελθόν, υπήρχε η πεποίθηση ότι τα έλκη του στομάχου προκαλούνταν από πολλούς παράγοντες συμπεριλαμβανομένου του στρες και της τακτικής κατανάλωσης πικάντικων φαγητών. Παρόλα αυτά, έχει πλέον αποδειχθεί ότι τα έλκη στομάχου προκαλούνται από βακτηριακή λοίμωξη.
Το βακτήριο που ευθύνεται για το έλκος είναι το ελικοβακτηρίδιο Helicobacter pylori και έχει τη μοναδική ιδιότητα να μπορεί να ζει μέσα στο βλεννώδες περίβλημα του στομάχου και να διαβρώνει τον προστατευτικό φραγμό. Όταν αυτός ο φραγμός αποδυναμωθεί, τα οξέα του στομάχου μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή με τα κύτταρα του τοιχώματος του στομάχου και να τα καταστρέψουν προκαλώντας ένα έλκος.
Η μόλυνση των επιθηλιακών κυττάρων από το παθογόνο βακτήριο Helicobacter pylori οδηγεί σε ενεργοποίηση του πυρηνικού παράγοντα μεταγραφής kappaB (NF-kappaB), της επαγωγής των προφλεγμονωδών γονιδίων κυτοκίνης/χυμοκίνης και της κινητικότητας των γονιδίων. Έχουμε συμπεράνει ότι η κουρκουμίνη, λόγω της καταστολής της δραστηριότητας του NF-kappaB και της κυτταρικής διασποράς, θα πρέπει να θεωρηθεί ως ένα ισχυρό θεραπευτικό μέσο το οποίο είναι αποτελεσματικό ενάντια στις παθογενείς καταστάσεις που προκαλεί η λοίμωξη με Helicobacter pylori (1).
Αντιφλεγμονώδες
Η άλλη βασική χρήση της κουρκουμίνης ως συμπλήρωμα είναι η ικανότητά της να ελέγχει τη φλεγμονή. Έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και συνεπώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί από άτομα που πάσχουν ή έχουν προδιάθεση σε φλεγμονώδεις διαταραχές, όπως η αρθρίτιδα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα για χορτοφάγους εναλλακτικά, αντί για άλλα συμπληρώματα με αντιφλεγμονώδη δράση, όπως τα ιχθυέλαια.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. Biochem Biophys Res Commun. 2004 April 16, 314 (4): 1065-72.


Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

CURQUMAX
Το CurquMax της Quest είναι ένας μοναδικός συνδυασμός κουρκουμίνης από εκχύλισμα Turmeric με DL-φαινυλαλανίνη. >>


Send e-mail | Printer friendly

ΛΥΓΑΡΙΑ (AGNUS CASTUS) ΜΥΡΤΙΛΛΟ (BILBERRY) ΣΙΜΙΣΙΦΟΥΓΚΑ (BLACK COHOSH) ΒΟΡΑΓΙΝΟ (BORAGE) ΚΡΑΝΜΠΕΡΙ (CRANBERRY) ΑΡΠΑΓΟΦΥΤΟ (DEVIL'S CLAW) ΕΧΙΝΑΚΙΑ (ECHINACEA) ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (GINGER) ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΪ (GREEN TEA) ΣΑΛΙΒΟΥΡΙΑ (GINKGO BILOBA) ΑΓΡΙΟΚΑΣΤΑΝΟ (HORSE CHESTNUT) ΓΑΪΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ (MILK THISTLE) ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ (RED CLOVER) ΧΡΥΣΗ ΡΙΖΑ (RHODIOLA) ΒΑΛΣΑΜΟΧΟΡΤΟ (ST JOHN'S WORT) SAW PALMETTO ΣΙΝΑΜΙΚΗ (SENNA) ΣΙΒΗΡΙΑΝΟ GINSENG (SIBERIAN GINSENG)
ΚΟΥΡΚΟΥΜΗ (TURMERIC)
UVA URSI ΒΑΛΕΡΙΑΝΑ (VALERIAN)
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook