Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Συμβουλές Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συστατικά Συμπληρωμάτων Βιταμίνες
Μέταλλα
Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Προβιοτικά Αμινοξέα Ένζυμα Σκόρδο Βότανα Αντιοξειδωτικά Συνένζυμο Q10 Γλυκοσαμίνη Λεκιθίνη Διάφορα Συστατικά

ΜΑΓΝΗΣΙΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Ποσοτικά, το μαγνήσιο συγκαταλέγεται δίπλα στο φώσφορο και το ασβέστιο στο σώμα. Το μαγνήσιο εμπλέκεται στενά μαζί με το ασβέστιο στο μεταβολισμό. Διανέμεται ευρέως στα μαλακά μόρια και το σκελετό, ο οποίος περιέχει περισσότερο από το 70% της συνολικής του ποσότητας στο σώμα. Εάν η λήψη του μέσω της διατροφής μειωθεί, το σώμα προστατεύεται από την απώλεια μαγνησίου μειώνοντας την ποσότητα αυτού στα ούρα, γεγονός που επιτρέπει τη διατήρηση του εν λόγω μετάλλου για μελλοντική χρήση. Το μαγνήσιο πρέπει να είναι παρόν σε κατάλληλες ποσότητες διότι βοηθά στην αφομοίωση του ασβεστίου. Καθώς το μαγνήσιο τείνει να απορροφάται σε χαμηλά επίπεδα από τη διατροφή, η έλλειψη αυτού είναι ευρέως διαδεδομένη.

ΔΡΑΣΗ
Περισσότερο από το 65% της ποσότητας του μαγνησίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά, όπου μαζί με το ασβέστιο και το φώσφορο βοηθά στο σχηματισμό τους και τους παρέχει ανθεκτικότητα. Το μαγνήσιο παίζει καίριο ρόλο στην απελευθέρωση ενέργειας, καθώς είναι συμπαράγοντας στις αντιδράσεις απελευθέρωσης ενέργειας. Είναι επίσης απαραίτητο για τη σύνθεση του RNA και την αντιγραφή του DNA, π.χ. κατά την παραγωγή κυττάρων. Επιπλέον, το μαγνήσιο είναι σημαντικό για τη λειτουργία των νεύρων και των μυών, συμπεριλαμβανομένου και του καρδιακού μυ. Κάποιες φορές αναφέρεται ως το μέταλλο «κατά του στρες», λόγω του ρόλου του στη μυϊκή χαλάρωση. Επίσης, είναι απαραίτητο για την αποκατάσταση και διατήρηση των σωματικών κυττάρων και ιστών, καθώς αποτελεί συμπαράγοντα στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών.

ΕΛΛΕΙΨΗ
Σύμφωνα με τον Dr. Mildred Seeling, έναν επιφανή επιστήμονα με ερευνητικό έργο πάνω στο μαγνήσιο, η έλλειψη αυτού του μετάλλου είναι ευρέως διαδεδομένη στις Δυτικές Χώρες. Η έλλειψη μπορεί να προκληθεί από:
• Μειωμένη πρόσληψη με τη διατροφή, όπως στις περιπτώσεις διαιτολογίων χαμηλών θερμίδων, κακής σίτισης, νευρικής ανορεξίας ή λήψης μεγάλων ποσοτήτων ωμού πίτουρου. • Μειωμένη ή ακατάλληλη απορρόφηση που έχει προκληθεί από διαταραχές όπως η χρόνια διάρροια, οι γαστρεντερικές λοιμώξεις ή οι αλλεργίες.
Τα συμπτώματα της έλλειψης μαγνησίου μπορεί να είναι τα εξής:
• Μυϊκές κράμπες και σπασμοί
• Χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα
• Αγωνία
• Αϋπνία

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Ανώτατο ασφαλές επίπεδο για ημερήσιο συμπλήρωμα = 350mg
Συνιστώμενη Ημερήσια Δόση (Recommended Daily Allowance, RDA) = 300mg

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΟΥ
Παράγοντες που είναι γνωστό ότι μειώνουν τα επίπεδα του μαγνησίου είναι οι ακόλουθοι:
• Μακροπρόθεσμη χρήση διουρητικών (1)
• Διάρροια
• Αλκοόλ (1)
• Υπερβολική εφίδρωση
Προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS)
Το μαγνήσιο λαμβάνεται από γυναίκες προκειμένου να μειωθούν τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου, κυρίως οι κράμπες στο στομάχι και η επιθυμία κατανάλωσης ζάχαρης. Η χρήση του μαγνησίου στην περίπτωση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, διότι τεστ έδειξαν ότι τα επίπεδα μαγνησίου στο αίμα μειώνονται στις γυναίκες με PMS (2).
Μυϊκή λειτουργία
Κάποιες άλλες περιπτώσεις όπου το μαγνήσιο θεωρείται χρήσιμο είναι στους ακούσιους μυϊκούς σπασμούς (π.χ. παίξιμο των βλεφάρων), ενώ σε συνδυασμό με το ασβέστιο βοηθά στις μυϊκές κράμπες. Επίσης σε σχέση με τη μυϊκή λειτουργία, θεωρείται ότι το μαγνήσιο έχει κάποιου είδους προστατευτική δράση στην καρδιά (1), πιθανόν ειδικότερα μέσω της μείωσης της πίεσης του αίματος και των επιπέδων της LDL χοληστερόλης (3).
Άσθμα
Έχει αποδειχθεί ότι το μαγνήσιο μειώνει το συριγμό (σφύριγμα στην αναπνοή) (4) και μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την αντιμετώπιση του άσθματος και των χρόνιων αποφρακτικών ασθενειών των αεραγωγών.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Όπως και στην περίπτωση του ασβεστίου, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι οι υψηλές δοσολογίες σε μαγνήσιο είναι βλαβερές για ανθρώπους με φυσιολογική νεφρική λειτουργία. Υπερβολικά υψηλά επίπεδα μαγνησίου που κυκλοφορούν στο ανθρώπινο σώμα δεν είναι δυνατόν να προκύπτουν από την πέψη των τροφών, αλλά υψηλά επίπεδα από ενδοφλέβια χορήγηση μπορεί να εμπλακούν στη μετάδοση του νευρικού σήματος και είναι κατά συνέπεια πολύ επικίνδυνα. Τα άλατα μαγνησίου σε δοσολογία 3-5g έχουν καθαρτική δράση και είναι βλαβερά εάν λαμβάνονται συχνά για το σκοπό αυτό.

ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Ασβέστιο και Β6
Το μαγνήσιο χρειάζεται την παρουσία ασβεστίου για την κατάλληλη απορρόφηση και χρήση του, ενώ η βιταμίνη Β6 και ο φώσφορος επίσης βοηθούν.
Αντιβιοτικά
Το μαγνήσιο μπορεί να αλληλεπιδράσει με τη δράση των αντιβιοτικών με τετρακυκλίνες και συνεπώς πρέπει να λαμβάνεται με μερικές ώρες διαφορά από αυτά.

ΠΗΓΕΣ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ 

Τρόφιμα

(mg/100g)

Ψημένα φιστίκια

180

Ψωμί ολικής αλέσεως

76

Τυρί τσένταρ

25

Λευκά ψάρια

23

Κοτόπουλο

21

Μοσχάρι, ψητή μπριζόλα

18

Πατάτες

17

Πορτοκάλια

13

Αυγά

12

Γάλα

10


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
1. "Handbook of Dietary Supplements", Pamela Mason, Blackwell Science, 1995.
2. Rosenstein DL et al. Magnesium measures across the menstrual cycle in premenstrual syndrome. Biol Psychiatry, 35;8:557-571, 1994.
3. Itoh K et al. The effects of high oral magnesium supplementation on blood pressure serum lipids and related variables in apparently healthy Japanese subjects. The British J of Nutrition, 78;5:737-750, 1997.
4. Britton J et al. Dietary magnesium, lung function, wheezing, and airway hyperreactivity in a random adult population sample. The Lancet, 344:357-362, 1994.


Προϊόντα που περιέχουν αυτό το συστατικό:

MULTIMINERAL 10
Το Multimineral 10 της Quest συνδυάζει 10 απαραίτητα μέταλλα, τα οποία συμβάλλουν στη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και των δοντιών και στην καλή λειτουργία των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος. >>
SYNERGISTIC CAL-MAG calcium, magnesium & D
Το Synergistic Cal-Mag της Quest παρέχει στον οργανισμό ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη D, που αποτελούν τα σημαντικότερα συστατικά για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και την καλή λειτουργία των μυών. >>
SYNERGISTIC MAGNESIUM 150mg with vitamin B6
Το Synergistic Magnesium της Quest παρέχει στον οργανισμό την ιδανική ποσότητα μαγνησίου για την καλή λειτουργία των μυών, τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών, τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. >>
OSTEOCARE Original
Το Osteocare Original προσφέρει τις απαραίτητες ποσότητες ασβεστίου, βιταμίνης D, μαγνησίου και ψευδαργύρου που χρειάζεται ο οργανισμός για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. >>
OSTEOCARE Liquid
Το Osteocare Liquid προσφέρει ασβέστιο, βιταμίνη D και υποστηρικτικά μέταλλα για τη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών. Σε υγρή μορφή, κατάλληλη και εύκολη στη λήψη από άτομα όλων των ηλικιών, ακόμα και παιδιά. >>


Send e-mail | Printer friendly

ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΙΩΔΙΟ ΜΑΓΓΑΝΙΟ
ΜΑΓΝΗΣΙΟ
ΜΟΛΥΒΔΑΙΝΙΟ ΣΕΛΗΝΙΟ ΣΙΔΗΡΟΣ ΧΑΛΚΟΣ ΧΡΩΜΙΟ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΣ
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook