Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Συστατικά συμπληρωμάτων Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συμβουλές υγείας Αποτοξίνωση & Κυτταρική Προστασία Υγεία των Οστών Ενέργεια Καθημερινό Άγχος Υγεία των Ματιών
Έντερο & Πέψη
Καρδιά & Κυκλοφορικό Ανοσοποιητικό Αρθρώσεις & Μύες Εμμηνόπαυση Τέλεια Ισορροπία Εγκυμοσύνη Υγεία του Δέρματος Έλεγχος Βάρους Γυναικεία Ύγεια Άτομα 50+ Φλεγμονή & Πόνος
Αρχική  /  Συμβουλές  /  Προβλήματα εντέρου & Συμπληρώματα

Προβλήματα εντέρου & Συμπληρώματα

Η καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος είναι απαραίτητη για την καλή γενική υγεία του οργανισμού. Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται στις τροφές δεν μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό και να προάγουν την υγεία αν δεν απορροφηθούν αποτελεσματικά. Η χρήση αντιβιοτικών, τα ταξίδια και η κακή διατροφή μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη διατάραξη της ισορροπίας της φυσικής χλωρίδας του εντέρου και να οδηγήσουν σε προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, διάρροια και φούσκωμα. Η έλλειψη της λακτάσης, η οποία είναι το ένζυμο που απαιτείται για την πέψη του σακχάρου του γάλακτος (λακτόζη), είναι σχετικά συχνή και είναι ένα σύνηθες αίτιο πεπτικών προβλημάτων.

Το Πεπτικό Σύστημα
Ακόμα και πριν αρχίσετε να τρώτε, όταν μυρίζετε το φαγητό, το βλέπετε ή το σκέφτεστε, ξεκινάει η πέψη. Το σάλιο αρχίζει να σχηματίζεται στο στόμα σας. Το φαγητό περνάει μέσω του οισοφάγου στο στομάχι. Στο στομάχι εκκρίνεται υδροχλωρικό οξύ με αποτέλεσμα να μειώνεται το pH του στομάχου ούτως ώστε η πεψίνη να ενεργοποιηθεί και να διασπάσει τις πρωτεΐνες της τροφής. Ο χυμός, δηλαδή το μίγμα του οξέος και του φαγητού στο στομάχι, εγκαταλείπει το στομάχι και εισέρχεται στο λεπτό έντερο. Ορισμένοι παράγοντες επηρεάζουν το άδειασμα του στομάχου: οι υδατάνθρακες παραμένουν το λιγότερο χρονικό διάστημα στο στομάχι, ενώ οι πρωτεΐνες παραμένουν στο στομάχι περισσότερο και τα λίπη το περισσότερο από όλα. Στο λεπτό έντερο, οι χυμοί από άλλα δύο πεπτικά όργανα αναμειγνύονται με την τροφή. Το ήπαρ παράγει χολή, η οποία αποθηκεύεται στη χοληδόχο κύστη και απελευθερώνεται όπως απαιτείται για να γαλακτωματοποιήσει τα λίπη. Το πάγκρεας παράγει ένα χυμό που περιέχει ένα ευρύ φάσμα ενζύμων που καταλύουν τη διάσπαση των υδατανθράκων, των λιπών και των πρωτεϊνών των τροφών και ονομάζονται αμυλάσες, λιπάσες και πρωτεάσες αντίστοιχα. Τέλος, τα θρεπτικά συστατικά απορροφώνται από το τοίχωμα του εντέρου και μεταφέρονται στο σώμα. Τα παραπροϊόντα (άχρηστα προϊόντα) αυτής της διαδικασίας περιλαμβάνουν άπεπτα κομμάτια τροφής, τα οποία σπρώχνονται προς το κόλον όπου και παραμένουν μέχρι να αποβληθούν με τα περιττώματα.

Εντερικά Προβλήματα
>Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου
– το σύνδρομο αυτό είναι μια συχνή πάθηση που χαρακτηρίζεται από επανεμφανιζόμενο πόνο και ενοχλήσεις στην κοιλιά, φούσκωμα και διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου, διάρροια/δυσκοιλιότητα ή συνδυασμό των δύο, κάτι που διαρκεί μήνες ή χρόνια. Η πάθηση συνδέεται με διατάραξη της ισορροπίας των βακτηρίων στο έντερο, άγχος, δίαιτες φτωχές σε φυτικές ίνες, υψηλή λήψη καφεΐνης και δυσανεξία σε ορισμένες τροφές.
>Καούρες - οι καούρες εμφανίζονται όταν ο σφικτήρας μυς που βρίσκεται στο κάτω μέρος του οισοφάγου δεν καταφέρνει να μείνει κλειστός και οξύ από το στομάχι παλινδρομεί στον οισοφάγο προκαλώντας αίσθημα καψίματος.
>Δυσανεξία στη λακτόζη - η δυσανεξία στη λακτόζη είναι η ανικανότητα παραγωγής ικανοποιητικών ποσοτήτων του ενζύμου λακτάση, η οποία οφείλεται για τη διάσπαση του σακχάρου του γάλακτος που ονομάζεται λακτόζη. Είναι ιδιαίτερα συχνή σε όσους κατάγονται από την Ασία και την Αφρική. Τυπικά συμπτώματα είναι ο μετεωρισμός και η διάρροια.
>Έλκη – τα επιθηλιακά κύτταρα εκκρίνουν βλέννα που σχηματίζει ένα προστατευτικό φραγμό για τα κύτταρα από το όξινο περιβάλλον του στομάχου. Όταν αυτός ο προστατευτικός μηχανισμός αποτυγχάνει, δημιουργούνται πεπτικά έλκη. Η ανάπτυξη των ελκών συνδέεται και με κάποιους άλλους παράγοντες όπως η υπερβολική παραγωγή οξέος, η μειωμένη βλέννα, η χρήση μη στεροειδών αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την αντιμετώπιση του πόνου και η μόλυνση από Helicobacter pylori.
>Κοιλιοκάκη – με τον όρο κοιλιοκάκη περιγράφεται μια σοβαρή ανοσολογική απόκριση στη γλουτένη, μια πρωτεΐνη που βρίσκεται στο στάρι, το κριθάρι και τη σίκαλη. Στα συμπτώματα περιλαμβάνεται η διάρροια, η απώλεια βάρους (ή η ανακοπή της κανονικής ανάπτυξης στα παιδιά) και η κόπωση. Χαρακτηριστικά της κοιλιοκάκης είναι τα προβλήματα που συνδέονται με την κακή απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Η μόνη αποτελεσματική θεραπεία είναι η υιοθέτηση εφόρου ζωής μιας διατροφής που δεν θα περιέχει γλουτένη.
>Νόσος του Crohn - η νόσος αυτή είναι μια φλεγμονώδης πάθηση του εντέρου που εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στο γαστρεντερικό σωλήνα. Οι κοιλιακές κράμπες, η διάρροια και η αυξημένη κινητικότητα του εντέρου είναι τα συνήθη συμπτώματα της νόσου. Παρόλο που εμπλέκονται γενετικοί παράγοντες στην ανάπτυξη της νόσου, το κάπνισμα και η υψηλή κατανάλωση γλυκών, τεχνητών λιπαρών ή ραφιναρισμένων τροφών μπορεί να παίξει κάποιο ρόλο. Η νόσος του Crohn είναι παρόμοια με την ελκώδη κολίτιδα, μια πάθηση που χαρακτηρίζεται από φλεγμονή του παχέος εντέρου. Το κύριο σύμπτωμα είναι η αιμορραγική διάρροια.

Πώς να Βεβαιωθείτε ότι το Πεπτικό σας Σύστημα είναι Υγιές
Συμβουλές
Ακολουθήστε μια διατροφή με τροφές ολικής άλεσης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνες. Καταναλώστε καφεΐνη και αλκοόλ μόνο με μέτρο. Πολλοί άνθρωποι που βιώνουν πεπτικά προβλήματα μπορεί να επιθυμούν να ακολουθήσουν μια περιοριστική δίαιτα, αποκλείοντας τροφές που συνήθως τρώνε για μια περίοδο 7-10 ημερών. Η υποχώρηση των συμπτωμάτων στις περιπτώσεις αυτές μπορεί να σημαίνει ότι τα προβλήματα οφείλονται σε δυσανεξία σε κάποια τρόφιμα. Αν αυτός είναι ο λόγος πρόκλησης των πεπτικών προβλημάτων, τότε μόνο μετά από δύο μήνες πρέπει οι τροφές αυτές σταδιακά να εισέλθουν πάλι στη διατροφή. Μην αποκλείετε μόνιμα από τη διατροφή σας τροφικές ομάδες χωρίς τη συμβουλή ειδικού.

Υποστηρικτικά Θρεπτικά Συστατικά
>Προβιοτικά
Τα προβιοτικά είναι ωφέλιμα βακτήρια που υπάρχουν φυσιολογικά στο έντερο. Όταν λαμβάνονται με τη μορφή συμπληρώματος έχουν πολλά οφέλη για το πεπτικό σύστημα.
>Πεπτικά Ένζυμα
Τα ένζυμα είναι πρωτεϊνικά μόρια που δρουν ως καταλύτες, δηλαδή επιταχύνουν τις χημικές αντιδράσεις. Τα ένζυμα είναι απαραίτητα για την πέψη και απαντούν στα ωμά/αμαγείρευτα φαγητά. Επειδή οι περισσότερες τροφές που καταναλώνουμε είναι μαγειρεμένες ή επεξεργασμένες με κάποιο τρόπο και αφού τα ωμά φαγητά δεν περιέχουν αρκετά ένζυμα, το σώμα πρέπει να παράγει το ίδιο την πλειονότητα των πεπτικών ενζύμων που απαιτούνται. Η λήψη ενός συμπληρώματος με πεπτικά ένζυμα είναι χρήσιμη για εκείνους που βιώνουν συμπτώματα αναποτελεσματικής πέψης όπως φούσκωμα. Εκείνοι που εμφανίζουν έλλειψη κάποιου συγκεκριμένου ενζύμου, όπως η λακτάση, μπορούν επίσης να επωφεληθούν. Το όξινο pH διεγείρει την έκκριση πεπτικών ενζύμων, επομένως η προσθήκη υδροχλωρικού οξέος στους συνδυασμούς των πεπτικών ενζύμων μπορεί να ενισχύσει την αποτελεσματικότητά τους.
>Γλουταμίνη
Αυτό το αμινοξύ δρα ως πηγή τροφοδοσίας για τα κύτταρα του εντερικού βλεννογόνου.
>Βιταμίνη Α
Η βιταμίνη Α απαιτείται για τη διατήρηση της ακεραιότητας των κυττάρων του βλεννογόνου.

Επιπλέον Υποστήριξη
>Senna
Αυτό το βότανο περιέχει συστατικά που έχουν καθαρτικές ιδιότητες.
>Σκόρδο Ψυχρής Ωρίμανσης 
Το εκχύλισμα ώριμου σκόρδου δρα ως πρεβιοτικό ενισχύοντας την ανάπτυξη των φιλικών βακτηρίων. Έχει επίσης αντιμυκητιασικές ιδιότητες.

Αν το πεπτικό σας σύστημα δεν μπορεί να πέψει επαρκώς τις τροφές, τότε δεν θα λάβετε τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά από τα γεύματα σας και δεν θα βιώσετε τα οφέλη των θρεπτικών συστατικών. Υποστηρίζοντας το πεπτικό σας σύστημα με τα κατάλληλα συμπληρώματα και υιοθετώντας ένα υγιές πρότυπο ζωής, μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να κατακτήσει και να διατηρήσει μια καλή υγεία.

Συστατικά - Κλειδιά για την Πέψη
Πεπτικά Ένζυμα
Γλουταμίνη
Βιταμίνη Α
Senna
Ώριμο ΣκόρδοSend e-mail | Printer friendly
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook