Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook
Home    |    Δελτία τύπου    |    Επικοινωνία    |    Sitemap
Η Εταιρία Προϊόντα Συστατικά συμπληρωμάτων Άρθρα & Έρευνες Συνήθεις ερωτήσεις Σεμινάρια Χάρτης καταστημάτων
This is an example of a HTML caption with a link.
Συμβουλές υγείας Αποτοξίνωση & Κυτταρική Προστασία Υγεία των Οστών Ενέργεια Καθημερινό Άγχος Υγεία των Ματιών Έντερο & Πέψη Καρδιά & Κυκλοφορικό Ανοσοποιητικό Αρθρώσεις & Μύες Εμμηνόπαυση Τέλεια Ισορροπία Εγκυμοσύνη Υγεία του Δέρματος Έλεγχος Βάρους Γυναικεία Ύγεια Άτομα 50+
Φλεγμονή & Πόνος
Αρχική  /  Συμβουλές  /  Φλεγμονή & Πόνος

Φλεγμονή & Πόνος

Ο πόνος είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα από το οποίο όσοι υποφέρουν ζητούν ανακούφιση. Κοινοί τύποι πόνου είναι ο πόνος στην πλάτη, ο πόνος στον αυχένα, οι ημικρανίες και ο πονοκέφαλος.

Η Φυσιολογία του Πόνου & της Φλεγμονής
Ο πόνος εμφανίζεται όταν κάποιο ερέθισμα, όπως μια βλάβη σε έναν ιστό, ανιχνεύεται από τις νευρικές απολήξεις. Οι υποδοχείς του πόνου είναι πολυάριθμοι στο δέρμα και βρίσκονται επίσης σε μικρότερες ποσότητες στους τένοντες, τις αρθρώσεις και τα διάφορα όργανα του σώματος. Όταν οι υποδοχείς του πόνου διεγείρονται, μεταφέρουν σήματα μέσω των αισθητήριων νεύρων στο νωτιαίο μυελό. Τα σήματα μεταφέρονται σε μία από τις τέσσερις περιοχές του μεσεγκεφάλου (θάλαμος), ανάλογα με το αν το σήμα ανιχνεύθηκε στο κεφάλι και τον αυχένα ή σε άλλο σημείο του σώματος.
Η φλεγμονή είναι μια από τις πιο συχνές αιτίες πόνου. Κλασικά συμπτώματα της φλεγμονής είναι η ερυθρότητα και η φλόγωση λόγω της αυξημένης ροής του αίματος στην περιοχή της φλεγμονής, το πρήξιμο (οίδημα) που προκαλείται από τη συσσώρευση υγρού και ο πόνος. Η φλεγμονή είναι μια φυσιολογική διαδικασία του οργανισμού, αλλά αν δεν ελεγχθεί μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή των ιστών και χρόνιο πόνο. Ο πόνος μπορεί να ρυθμιστεί μέσω της απελευθέρωσης glutamate, ουσίας P και ενδορφινών, τα οποία μειώνουν τη μεταγωγή των σημάτων του πόνου.

Συνήθεις Πόνοι
>Αρθρίτιδα
Με τα χρόνια ο χόνδρος των αρθρώσεων καταπονείται και φθείρεται με αποτέλεσμα την εμφάνιση φλεγμονής, πόνου ή ακόμα και οστεοαρθρίτιδας. Η ρευματοειδής αρθρίτιδα εμφανίζεται όταν το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος επιτίθεται στο χόνδρο του ίδιου του οργανισμού.
>Πόνος στην Πλάτη
Η οσφυϊκή περιοχή (η κατώτερη περιοχή της σπονδυλικής στήλης) υποστηρίζει το συνολικό βάρος του ανώτερου μέρους του σώματος με αποτέλεσμα ο πόνος στην περιοχή αυτή και γενικότερα στην πλάτη να είναι πολύ συχνός. Στα αίτια του πόνου αυτού περιλαμβάνονται η κακή στάση του σώματος, το σήκωμα κάποιου αντικειμένου με ακατάλληλο τρόπο, η οδήγηση για πολλές ώρες, η εγκυμοσύνη, διαταραχές των οστών, η παχυσαρκία και τα τραβήγματα των μυών.
>Πονοκέφαλος & Ημικρανίες
Ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε έναν αριθμό παραγόντων οι πιο κοινοί από τους οποίους είναι η κακή στάση στον ύπνο, το τράβηγμα στον αυχένα, η πίεση στα μάτια, το άγχος, η απεξάρτηση από την καφεΐνη, το έντονο φως, η υπογλυκαιμία και η αφυδάτωση. Η σοκολάτα, το τυρί και το κόκκινο κρασί μπορούν επίσης να προκαλέσουν πονοκεφάλους και ημικρανίες. Οι τροφές αυτές περιέχουν ισταμίνη. Οι ημικρανίες είναι συνήθως πολύ ενοχλητικές και συνοδεύονται από ναυτία και ευαισθησία στο φως, τους θορύβους ή τις μυρωδιές. Οι ημικρανίες σχετίζονται με μια αλλαγή στη χημεία του εγκεφάλου. Πιο συγκεκριμένα, μειώνονται τα επίπεδα του νευροδιαβιβαστή σεροτονίνη, η οποία μειώνει την αίσθηση του πόνου.
>Ινομυαλγία
Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια πάθηση που χαρακτηρίζεται από πόνο στους μύες, πολλαπλά ευπαθή σημεία στο σώμα και καταβλητική κόπωση. Το κύριο αίτιο της ινομυαλγίας δεν είναι πλήρως κατανοητό.

Θρεπτική Προσέγγιση για τη Ρύθμιση του Πόνου
Ο πόνος συχνά ρυθμίζεται από το ίδιο το άτομο με μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAIDs, π.χ. ασπιρίνη, ibuprofen). Αυτά τα φάρμακα δρουν παρεμποδίζοντας τα ένζυμα κυκλο-οξυγενάσες (cyclo-oxygenases, COX) που προάγουν την παραγωγή προφλεγμονωδών ουσιών που είναι γνωστές ως προσταγλανδίνες και θρομβοξάνη. Ωστόσο, οι τακτικοί χρήστες των NSAIDs βρίσκονται σε κίνδυνο να αναπτύξουν γαστρίτιδα και έλκη. >Turmeric & DPLA
Η κουρκουμίνη, το δραστικό συστατικό του Turmeric, φαίνεται να ρυθμίζει εκλεκτικά την COX-2 με μειωμένη την πιθανότητα πρόκλησης γαστρικών βλαβών. Η D-φαινυλαλανίνη αναστέλλει την καρβοξυπεπτιδάση Α που είναι υπεύθυνη για τη διάσπαση των ενδορφινών, αυξάνοντας έτσι το χρονικό διάστημα που οι ενδορφίνες ασκούν τη δράση τους.
>5-HTP
Η 5-υδροξυτρυπτοφάνη είναι ο άμεσος πρόδρομος του νευροδιαβιβαστή για την «καλή διάθεση» σεροτονίνη. Οι έρευνες έχουν δείξει ότι μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα και τη συχνότητα των πονοκεφάλων.
>Γλυκοσαμίνη
Η γλυκοσαμίνη είναι ένα από τα βασικά υποστρώματα που χρησιμοποιούνται για τη σύνθεση ουσιών που δομούν το χόνδρο. Η γλυκοσαμίνη πιστεύεται ότι συμβάλλει στο σχηματισμό και την αναδόμηση του χόνδρου.
>Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα
Τόσο το EPA (ωμέγα-3) όσο και το ΑΑ (ωμέγα-6) είναι πηγές των eicosanoids, χημικές ουσίες με κύριο ρυθμιστικό ρόλο στην πίεση του αίματος, την πήξη του αίματος και τη φλεγμονή. Τα eicosanoids που προέρχονται από το EPA είναι λιγότερο δραστικοί παρακινητές της φλεγμονής, της στένωσης των αιμοφόρων αγγείων και της πήξης του αίματος από τα eicosanoids που προέρχονται από το ΑΑ, κάνοντας το ιχθυέλαιο μια πηγή με ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση.
>Μαγνήσιο
Η σύσπαση και η χαλάρωση των μυών ρυθμίζεται από το ασβέστιο και το μαγνήσιο. Έχουν παρατηρηθεί χαμηλά επίπεδα μαγνησίου σε αυτούς που υποφέρουν από ινομυαλγία, συχνούς πονοκεφάλους και προεμμηνορροϊκό πόνο. Το μαγνήσιο (200mg δύο με τρεις φορές την ημέρα) μαζί με μαλικό οξύ (1200mg μία με δύο φορές την ημέρα) έχει χρησιμοποιηθεί επιτυχώς για ασθενείς με ινομυαλγία.
>Βρωμελαΐνη
Η βρωμελαΐνη απαντάται στον ανανά. Συχνά λαμβάνεται μεταξύ των γευμάτων για να μειώσει τη φλεγμονή που σχετίζεται με τραβήγματα, στραμπουλήγματα και άλλους μέτριους τραυματισμούς των μυών.
>Άλλα
Οι ντομάτες, οι πατάτες, η καυτερή πιπεριά και οι μελιτζάνες περιέχουν σολανίνη, ένα συστατικό που μπορεί να αυξάνει την επώδυνη φλεγμονή σε κάποιους ανθρώπους. Μην αποκλείετε από τη διατροφή σας ομάδες τροφών χωρίς τη συμβουλή ειδικού.

Ο πόνος είναι ένας προστατευτικός μηχανισμός του οργανισμού. Όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους έχουν βιώσει κάποιου είδους πόνο, αλλά τα βιώματα του κάθε ατόμου διαφέρουν. Συχνά ο πόνος ρυθμίζεται από το ίδιο το άτομο με τη λήψη NSAIDs, αλλά αυτά έχουν πιθανώς σοβαρές παρενέργειες. Ορισμένα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση από τον πόνο με ασφάλεια.

Θρεπτικά Συστατικά – Κλειδιά για τον Πόνο και τη Φλεγμονή
Turmeric
DPLA
5-HTP
Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα
Μαγνήσιο
ΒρωμελαΐνηSend e-mail | Printer friendly
Wedding Dresses UK
Home  |  Η εταιρία  |  Προϊόντα  |  Συστατικά συμπληρωμάτων  |  Άρθρα & Έρευνες  |  Δελτία τύπου  |  Συνήθεις ερωτήσεις  |  Συμβουλές  |  Επικοινωνία  |  Sitemap
Quest Vitamins on facebook
Vitabiotics on facebook