Protexin

Επιστήμη & Φύση σε Ισορροπία

Η Protexin είναι μια Βρετανική εταιρία που είναι αφοσιωμένη στην παραγωγή καινοτόμων φυσικών προϊόντων ύψιστης ποιότητας.

Πιστή πάντοτε στην άποψή της ότι η φύση μπορεί να δώσει λύσεις σε πολλά θέματα υγείας, προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τους θησαυρούς της προς όφελος του ανθρώπου. Όλα τα προϊόντα της Protexin βασίζονται στη φιλοσοφία της που είναι ότι η επιστήμη και η φύση πρέπει να βρίσκονται σε ισορροπία (science and nature in balance). Για το λόγο αυτό, πάντοτε η φύση είναι η βάση για κάθε προϊόν της Protexin.

Η Protexin βρίσκεται στο Σόμερσετ της Μεγάλης Βρετανίας, όπου έχει δημιουργήσει τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής προϊόντων. Έχοντας τον απόλυτο έλεγχο της παραγωγής των προϊόντων της, μπορεί να δεσμευτεί για την υψηλή τους ποιότητα. Επιπλέον, κάνει συνεχώς ελέγχους για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των προϊόντων της και συνεργάζεται στενά με κορυφαία Πανεπιστήμια, νοσοκομεία και ερευνητικά κέντρα συμμετέχοντας σε μια σειρά ερευνητικών προγραμμάτων.

Η Protexin μπορεί να εγγυηθεί ότι προσφέρει στους καταναλωτές της ύψιστης ποιότητας φυσικά προϊόντα.

Lepicol

Το Lepicol είναι ένα επαναστατικό προϊόν με ψύλλιο, προβιοτικά και πρεβιοτικά, συστατικά που στοχεύουν στην καλή υγεία και τη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Εμπνευστή του προϊόντος είναι ο Peter Jackson, ο οποίος όντας πεπεισμένος ότι η καλή υγεία και η σωστή λειτουργία του εντέρου είναι ζωτικής σημασίας για τη γενική καλή κατάσταση και υγεία του οργανισμού, προσπάθησε να βρει ένα φυσικό τρόπο για τη ρύθμιση της λειτουργίας του εντέρου. Μετά από τη δοκιμή της δράσης διαφόρων διαλυτών φυτικών ινών, κατέληξε στην επιλογή του φλοιού ψύλλιου. O φλοιός του ψύλλιου έχει τη μοναδική ιδιότητα, διαλυόμενος σε νερό, να μετατρέπεται σε gel αυξάνοντας τον όγκο, τη συνοχή και την υγρασία του άχρηστου υλικού στο εσωτερικό του εντέρου και να βοηθά στην ομαλή και εύκολη κίνησή του εντός του εντέρου και την αποβολή του. Επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι άτομα που κατανάλωναν ψύλλιο είχαν σημαντική βελτίωση σε περιπτώσεις δυσκοιλιότητας, κολίτιδας, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αιμορροΐδων και διάρροιας.

Αν και ο φλοιός ψύλλιου από μόνος του έχει ιδιαίτερα ωφέλιμη δράση στη λειτουργία του εντέρου, ο Peter Jackson θεώρησε ότι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα απαιτείται κάτι παραπάνω από το σωστό τύπο φυτικών ινών και αυτό είναι πολλά φιλικά βακτήρια. Γι’ αυτό το λόγο, συμπεριέλαβε στη σύνθεση του Lepicol προβιοτικά - 5 είδη λακτοβακίλλων – τα οποία αποτρέπουν την προσκόλληση των βλαβερών βακτηρίων στα τοιχώματα του εντέρου και την ανάπτυξή τους, προστατεύουν από μολύνσεις του εντερικού σωλήνα και επαναφέρουν και προστατεύουν την ισορροπία της μικροχλωρίδας του εντέρου. Για να συμπληρώσει τη σύνθεση, πρόσθεσε πρεβιοτικά, τα οποία λειτουργούν συνεργιστικά με τους λακτοβάκιλλους ενισχύοντας τον αριθμό και τη δράση τους στο έντερο.

Ο Peter Jackson κατάφερε λοιπόν να σχεδιάσει ένα μοναδικό προϊόν, το Lepicol, με τριπλή σύνθεση με φλοιό ψύλλιου, προβιοτικά και πρεβιοτικά. Το ψύλλιο ουσιαστικά βελτιώνει τη λειτουργία του εντέρου και τα προβιοτικά και πρεβιοτικά επαναφέρουν την ισορροπία της χλωρίδας στο έντερο, συμβάλλοντας τελικά στη σωστή του λειτουργία.

E-EPA του Dr Tolonen

Το E-EPA του Dr Tolonen είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με μεγάλη περιεκτικότητα στο ωμέγα-3 λιπαρά οξέα E-EPA, τo οποίo είναι πλέον ευρέως γνωστό ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην καλή εγκεφαλική και καρδιαγγειακή λειτουργία.

Ο Dr. Matti Tolonen είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Ελσίνκι από το 1978, έχοντας αποφοιτήσει από το τμήμα Φυσικής το 1968. Από το 1970 μέχρι το 1984 ήταν Chief Medical Officer στο Institute of Occupational Health (Ελσίνκι) και από το 1978 μέχρι το 1988 έδρασε ως Company Physician για το IBM (Ελσίνκι). Έχει υπάρξει Advisor στο World Health Organization (Regional Office for Europe in Copenhagen and in the Headquarters in Geneva) για διάφορες περιστάσεις. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Dr Tolonen γοητεύτηκε από την Επιστήμης της Διατροφής και τα οφέλη της σωστής διατροφής στην ανθρώπινη υγεία και ξεκίνησε μελέτες πάνω σ’ αυτό τον κλάδο. Από τότε, έχει δημοσιεύσει έναν αριθμό βιβλίων και άρθρων πάνω στις επιπτώσεις των βιταμινών, των μετάλλων, των λιπαρών οξέων και άλλων διατροφικών παραγόντων στην υγεία, ενώ το bestseller βιβλίο του “Vitamins and Minerals in Health and Nutrition” (Ellis Horwood, New York, London, Toronto, Sydney, Tokyo, Singapore) έχει δημοσιευτεί στα αγγλικά, ισπανικά, ιταλικά, σουηδικά, δανικά, νορβηγικά και φινλανδικά. Έχει υπάρξει μέλος της επιστημονικής επιτροπής διάφορων εφημερίδων στον τομέα της Διατροφής και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε πολυάριθμα περιοδικά της Φινλανδίας, της Σουηδίας και της Ισπανίας. Βασιζόμενος στην έρευνά και την πρακτική του εμπειρία, ο Dr Tolonen έχει αναπτύξει διάφορα δημοφιλή συμπληρώματα διατροφής, όπως το E-EPA.

Το συμπλήρωμα διατροφής E-EPA περιέχει ιχθυέλαιο με ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αποτελεί μια μοναδική σύνθεση, η οποία είναι 4 φορές πιο περιεκτική στο απαραίτητο ωμέγα-3 λιπαρό οξύ EPA σε σχέση με τα κοινά ιχθυέλαια που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα. Το ιχθυέλαιο του E-EPA έχει την εγγύηση καθαρότητας του Dr Tolonen. Για την παραγωγή του χρησιμοποιούνται μόνο άγρια λιπαρά ψάρια που ζουν στα βαθιά νερά του Ειρηνικού και το παραγόμενο ιχθυέλαιο υφίσταται δύο ειδών αποστάξεις, τη μοριακή απόσταξη που εφαρμόζεται στην παραγωγή των περισσότερων ιχθυελαίων και την εν κενό απόσταξη, η οποία είναι μία εξειδικευμένη και ακριβή διαδικασία με την οποία επιτυγχάνεται ο απόλυτος καθαρισμός του ιχθυελαίου απ’ όλα τα βλαβερά στοιχεία. Το Ε-EPA (αιθυλικός εστέρας του EPA), μορφή EPA που περιέχεται στο E-EPA, έχει αποδειχθεί ότι έχει ιδιαίτερα ωφέλιμη δράση στην υγεία του εγκεφάλου και του καρδιαγγειακού. Τα τελευταία χρόνια, ο όγκος των κλινικών μελετών με E-EPA αυξάνεται, έχοντας πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα σε ψυχονευρωτικές διαταραχές.


E-EPA Lepicol Lepicol Lighter