Quest

Quest
Η αναζήτηση της υπεροχής
Η Quest είναι μία εταιρία που εμπνέεται από τη φύση και καθοδηγείται από την επιστήμη. Κατά τη διάρκεια της πολυετούς πορείας της, έχει παραμείνει πιστή στην παραγωγή συμπληρωμάτων διατροφής άριστης ποιότητας, που περιέχουν συστατικά με επιστημονικά αποδεδειγμένη δράση. Είναι ένας "in-house" παραγωγός με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που έχουν άδεια από το Βρετανικό Υπουργείο Υγείας και ακολουθούν τις αρχές της Ορθής Παρασκευαστικής Πρακτικής (Good Manufacturing Practice, GMP).


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

"IN-HOUSE" ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Η Quest παράγει όλα της τα προϊόντα εντός των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων της ("in-house") στο Χέρφορντ της Αγγλίας (όπου είναι η έδρα της) και στο Ντουμπάι. Αυτό της δίνει τη δυνατότητα να έχει τον πλήρη έλεγχο όλης της παραγωγικής διαδικασίας και να μπορεί να δώσει εγγυήσεις για την περιεκτικότητα και την ποιότητα των προϊόντων της. Κάθε χρόνο, παρασκευάζει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δισκία και κάψουλες, με συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, λιπαρά οξέα, βότανα, ένζυμα, προβιοτικά, εξειδικευμένα συστατικά κ.α. Τα προϊόντα πωλούνται σε περισσότερες από 36 χώρες παγκοσμίως.

ΥΨΗΛΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ

Για την Quest, η ποιότητα ήταν και είναι η βασική της προτεραιότητα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι είναι μια από τις πρώτες εταιρίες στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής που εφάρμοσε στις εγκαταστάσεις της το GMP (Good Manufacturing Practice) προκειμένου να προσφέρει προϊόντα ύψιστης ποιότητας. Έχει πιστοποιήσεις ISO 9001 (σύστημα διαχείρισης ποιότητας) και ISO 14001 (σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης).

Η Quest έχει εντός των εγκαταστάσεών της αναλυτικά και μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτουν εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και χρησιμοποιούν προηγμένες μεθοδολογίες για τον έλεγχο των πρώτων υλών, της πορείας παρασκευής του προϊόντος και του τελικού προϊόντος, σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που θέτει η εταιρία για την καθαρότητα, τη δραστικότητα, τη θρεπτική αξία των συστατικών και τη σταθερότητα του προϊόντος μέχρι την ημερομηνία λήξης. Παράλληλα, πραγματοποιούνται συχνοί έλεγχοι από ανεξάρτητους εξωτερικούς ελεγκτές που πιστοποιούν ότι η Quest παράγει προϊόντα με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα.

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΣ ΥΛΕΣ

Η Quest χρησιμοποιεί άριστης ποιότητας πρώτες ύλες που έχουν τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι υπο-αλλεργικές, ώστε τα προϊόντα να είναι κατάλληλα ακόμα και για τους πιο ευαίσθητους οργανισμούς.
 • Είναι μη γενετικά τροποποιημένες/μεταλλαγμένες (non-GM).
 • Είναι μη ακτινοβολημένες (αφορά τα φυτικά σκευάσματα).
 • Δεν επιβαρύνουν τον οργανισμό. Δεν περιέχουν υδρογονωμένα λίπη, τεχνητά συντηρητικά, αρωματικές ουσίες, πρόσθετο άμυλο, ζάχαρη και αλάτι.
 • Δεν περιέχουν λακτόζη, σίτο και γλουτένη, επομένως τα τελικά προϊόντα είναι κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη (κοιλιοκάκη).
 • Δίνεται προτεραιότητα στην επιλογή πρώτων υλών φυτικής προέλευσης, όπου αυτό είναι δυνατό. Ως αποτέλεσμα, τα περισσότερα από τα συμπληρώματα της Quest είναι κατάλληλα για χορτοφάγους και vegans (βίγκανς).
 • Προέρχονται από αξιόπιστους προμηθευτές.
 • Ελέγχονται "in-house" για να επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τις αδιάλλακτες προδιαγραφές της Quest.

ΑΦΟΣΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Η Quest καθοδηγείται από την επιστήμη. Παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο πεδίο της διατροφής και των διατροφικών συμπληρωμάτων, ενημερώνεται για τη δράση νέων, πρωτοπόρων συστατικών ή μορφών τους, ερευνά το επιστημονικό τους υπόβαθρο, ελέγχει πιθανές αλληλεπιδράσεις τους με άλλα συστατικά και στη συνέχεια προχωρά στον σχεδιασμό ενός καινούριου προϊόντος. Η επιστημονική τεκμηρίωση των συστατικών και των συνθέσεων για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά τους αποτελεί τη βασική αιτία για τη σχετικά αργή διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας της εταιρίας.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΣ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

Η Quest είναι μια από τις πρώτες εταιρίες που αναγνώρισαν την τεράστια σημασία των προβιοτικών στην υγεία. Την δεκαετία του ΄80, σχεδίασε το Acidophilus Plus, ένα από τα πρώτα συμπληρώματα προβιοτικών, το οποίο μάλιστα κυκλοφορεί μέχρι σήμερα και έχει πιστό κοινό. Έκτοτε, έχει δώσει έμφαση στον σχεδιασμό εξειδικευμένων προβιοτικών συμπληρωμάτων και έχει δημιουργήσει την ολοκληρωμένη σειρά προβιοτικών Biotix, με στόχο να καλύπτει τις εξειδικευμένες ανάγκες όλο και περισσότερων καταναλωτών. Τα Biotix είναι μοναδικά επειδή συνδυάζουν όλα τα ακόλουθα χαρακτηριστικά:

 • Είναι εξειδικευμένα και έχουν στοχευμένη δράση.
 • Περιέχουν ισορροπημένες αναλογίες προσεκτικά επιλεγμένων προβιοτικών στελεχών.
 • Είναι τα μόνα με κάψουλες DRcapsTM που απελευθερώνουν τα προβιοτικά απευθείας στο έντερο για σίγουρο αποτέλεσμα.
 • Παράγονται εξολοκλήρου εντός των εγκαταστάσεων της Quest, η οποία μπορεί να εγγυηθεί για την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και τη βιωσιμότητά τους.
 • Δεν περιέχουν αλάτι, ζάχαρη, λακτόζη, σίτο και γλουτένη.
 • Είναι όλα κατάλληλα για χορτοφάγους και τα περισσότερα είναι κατάλληλα και για vegans.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η Quest σέβεται το περιβάλλον και η μέριμνά της για τις ελάχιστες επιπτώσεις σε αυτό επεκτείνεται σε όλες τις δραστηριότητές της.

 • Έχει ISO 14001 (σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης), που πιστοποιεί ότι η επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των εγκαταστάσεών της είναι η ελάχιστη.
 • Τα φιαλίδια που χρησιμοποιεί στα προϊόντα της είναι ανακυκλώσιμα.

ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ QUEST

 • GMP – Ύψιστη ποιότητα
  Η «Ορθή Παρασκευαστική Πρακτική» ή GMP είναι ένα φαρμακευτικό σύστημα ποιότητας που διασφαλίζει ότι όλες οι διαδικασίες παραγωγής είναι φαρμακευτικού επιπέδου. Παρόλο που οι εταιρίες συμπληρωμάτων διατροφής δεν απαιτείται να έχουν GMP, η Quest είναι μια από τις πρώτες εταιρίες στο χώρο που το εφάρμοσε προκειμένου να προσφέρει συμπληρώματα διατροφής ύψιστης ποιότητας. 
 • DR CAPSTM - Delayed release capsules
  Οι κάψουλες DRcaps που χρησιμοποιεί η Quest στα προϊόντα της που περιέχουν προβιοτικά, έχουν σχεδιαστεί για να καθυστερούν την απελευθέρωση των δραστικών συστατικών με αποτέλεσμα τα προβιοτικά να μην απελευθερώνονται στο στομάχι και να μην καταστρέφονται από το όξινο περιβάλλον του, αλλά να απελευθερώνονται απευθείας στο έντερο, όπου και δρουν.
 • Max Power –Μέγιστη δράση & τυποποίηση φυτο-θρεπτικών συμπληρωμάτων
  H Quest επιλέγει δόσεις συστατικών που προσφέρουν μέγιστα οφέλη στον ανθρώπινο οργανισμό και εγγυάται ότι η ποσότητα που αναγράφεται στην ετικέτα των προϊόντων είναι ακριβής. Όλα τα φυτο-θρεπτικά συμπληρώματα (βότανα) της Quest είναι τυποποιημένα, δηλαδή περιέχουν την ίδια ποσότητα δραστικών συστατικών και έχουν σταθερή αποτελεσματικότητα, ανεξαρτήτως παρτίδας.
 • Bio Balance - Συνεργιστική δράση & ισορροπημένες αναλογίες συστατικών
  Η Quest λαμβάνει πάντα υπόψη τις φυσικές συνέργιες και τον ανταγωνισμό μεταξύ των θρεπτικών ουσιών και σχεδιάζει προϊόντα με συνδυασμούς και ποσότητες συστατικών που δρουν αποτελεσματικά, χωρίς να παρεμβαίνουν στο μεταβολισμό άλλων συστατικών στο σώμα. Επίσης, συμπεριλαμβάνει στα προϊόντα πρόσθετα θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την απορρόφηση των συστατικών – κλειδιών.
 • Bio Release - Βραδεία αποδέσμευση για μέγιστη απορρόφηση
  Η Quest έχει αναπτύξει και κατοχυρώσει ένα μοναδικό μηχανισμό βραδείας αποδέσμευσης. Κατά τη διάρκεια της πέψης, τα θρεπτικά συστατικά που είναι δεσμευμένα στη μήτρα βραδείας αποδέσμευσης απελευθερώνονται σταδιακά μέσα σε ένα χρονικό διάστημα 6 ωρών, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη απορρόφηση των υδατοδιαλυτών συστατικών, όπως των βιταμινών Β και C. Η μήτρα βραδείας αποδέσμευσης της Quest δεν περιέχει υδρογονωμένα λίπη, αλλά σχηματίζεται από HPMC και λεκιθίνη.
 • Bio Absorb - Χηλικές ενώσεις μετάλλων με αμινοξέα
  Η Quest χρησιμοποιεί αποκλειστικά χηλικές ενώσεις μετάλλων με αμινοξέα, οι οποίες μιμούνται τη φυσιολογική διαδικασία με την οποία ο οργανισμός απορροφά τα μέταλλα από την τροφή. Η μορφή αυτή εξασφαλίζει βέλτιστη απορρόφηση και είναι φιλική για το στομάχι. Οι χηλικές ενώσεις μετάλλων με αμινοξέα έχει αποδειχθεί ότι απορροφώνται καλύτερα από άλλες μορφές μετάλλων, όπως τα ανόργανα μεταλλικά άλατα που χρησιμοποιούνται ευρέως σε συμπληρώματα διατροφής άλλων εταιριών.
 • Min Process - Εξελιγμένες μέθοδοι παραγωγής
  H Quest χρησιμοποιεί αποκλειστικά την τεχνολογία “άμεσης συμπίεσης” για την παρασκευή των ταμπλετών, αποφεύγοντας τις κοινώς χρησιμοποιούμενες μεθόδους κοκκοποίησης που κάνουν χρήση μη θεμιτών εύφλεκτων διαλυτών και υποβάλλουν τα συστατικά σε μια έντονη και χρονοβόρα διαδικασία παραγωγής. Η Quest προσπαθεί συνεχώς να ενημερώνεται και να καινοτομεί στις μεθόδους παραγωγής προκειμένου τα συστατικά της να χρησιμοποιούνται με τον κατάλληλο τρόπο.

Κατηγορίες προϊόντων