Σύμπλεγμα Αμινοξέων

Σύμπλεγμα Αμινοξέων

Ένα σύμπλεγμα αμινοξέων είναι ένα μίγμα από απαραίτητα και μη απαραίτητα αμινοξέα. Στα συμπληρώματα, τα μίγματα των αμινοξέων προέρχονται συχνά από γαλακτοκομικά προϊόντα ή από άλλες πηγές. Είναι ιδιαίτερα χρήσιμα πριν ή μετά από άσκηση ή προπόνηση, για να παρέχουν τα αμινοξέα που είναι απαραίτητα για την κυτταρική διαίρεση και αναγέννηση, ενώ μπορούν να βοηθήσουν και στη θεραπεία βλαβών στους μύες και τον συνδετικό ιστό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΩΦΕΛΕΙΑ ΛΗΨΗΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΑΜΙΝΟΞΕΩΝ

  1. Κατά την περίοδο συχνών προπονήσεων σε αθλήματα όπως η κολύμβηση, το τρέξιμο, η ποδηλασία κ.α., ένα σύμπλεγμα αμινοξέων μπορεί να είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για εκείνους που ενδιαφέρονται για μια διαιτητική πηγή αμινοξέων που μπορούν άμεσα να μετατραπούν σε πρωτεΐνες στο σώμα.
  2. Τα αμινοξέα μπορούν να βοηθήσουν στη γρηγορότερη αποκατάσταση βλαβών στους μύες και τον συνδετικό ιστό.
  3. Οι ηλικιωμένοι που δεν προσλαμβάνουν επαρκείς ποσότητες πρωτεϊνών από τη διατροφή τους μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τη λήψη ενός συμπληρώματος αμινοξέων.
  4. Οι χορτοφάγοι και οι vegans συχνά δεν προσλαμβάνουν ικανοποιητικές ποσότητες από κάποια αμινοξέα, όπως η λυσίνη, λόγω της μειωμένης παρουσίας τους στις φυτικές πρωτεΐνες.