Vitalife Blog

Αλλάξτε διάθεση με φυσικό τρόπο!

29/04/2022
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]

Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι η διάθεσή τους πέφτει εξαιτίας της δύσκολης καθημερινότητας, στην οποία έρχονται να προστεθούν δυσάρεστα γεγονότα από την επικαιρότητα και στρεσογόνες καταστάσεις που τους γεμίζουν άγχος. Σε αυτές τις συνθήκες, είναι δεδομένο ότι η συναισθηματική ισορροπία διαταράσσεται και αναζητάμε φυσικές λύσεις που θα βελτιώσουν την ψυχολογία και θα ανεβάσουν τη διάθεσή μας.

Πολλά βότανα και φυτικά συστατικά αποτελούν αποδεδειγμένες προτάσεις που βοηθούν στην ανακούφιση από το άγχος και στην ενίσχυση της διάθεσης.

Ένα από τα συστατικά αυτά είναι ο κουρκουμάς (Curcuma longa). Οι αρωματικές ενώσεις του κουρκουμά έχει βρεθεί ότι υποστηρίζουν τους νευροδιαβιβαστές του εγκεφάλου, τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη, που συμβάλλουν στη ρύθμιση της διάθεσης.

Στην Παραδοσιακή Ινδική Ιατρική, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες η ασβαγκάντα (Withania somnifera), ένα προσαρμογόνο βότανο, γνωστό ως «ινδικό τζίνσενκ», που έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματικό στη διαχείριση του άγχους και τη βελτίωση της διάθεσης. Μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλει στην υγεία του εγκεφάλου, την πνευματική απόδοση και βοηθά στην ψυχική και σωματική εγρήγορση σε περιόδους κόπωσης, ενώ έχει αγχολυτική δράση.

Η ροντιόλα (Rhodiola rosea), άλλο ένα προσαρμογόνο βότανο που έχει μελετηθεί σε αρκετές δοκιμές για τα οφέλη του στη διάθεση, έχει χρησιμοποιηθεί στην παραδοσιακή ιατρική, κυρίως στη Ρωσία και την Σκανδιναβία. Οι Βίκινγκς χρησιμοποιούσαν Rhodiola για να αυξήσουν την φυσική τους δύναμη και αντοχή, και οι Βόρειοι λαοί τη χρησιμοποιούσαν για να αντιμετωπίσουν την κόπωση, την έλλειψη αντοχής, παθήσεις του νευρικού συστήματος και λοιμώξεις. Την αναφέρει ο Διοσκουρίδης στο De Materia Medica. Στην κεντρική Ασία, θεωρείται θεραπεία για κρυολογήματα και γρίπη. Σύγχρονες μελέτες αποδεικνύουν ότι βοηθά στην εξισορρόπηση του συναισθηματικού στρες και της σωματικής προσπάθειας ενώ βελτιώνει την ψυχική κατάσταση.

Τέλος το σαφράν (Crocus sativus), συμβάλλει στη συναισθηματική ισορροπία, τη χαλάρωση και τη διατήρηση της θετικής διάθεσης. Μελέτες δείχνουν ότι διαθέτει αντικαταθλιπιικές ιδιότητες, ενώ βοηθά στη χαλάρωση και τον ύπνο. Σε μελέτες έχει αποδειχθεί εξίσου αποτελεσματικό με τα αντικαταθλιπτικά SSRI.

Ένα ακόμα σημαντικό συστατικό είναι η L-θεανίνη, ένα φυσικό αμινοξύ (ανάλογο του γλουταμινικού οξέος) που υπάρχει κυρίως στο φυτό του τσαγιού (Camellia sinensis) και στο μανιτάρι Boletus (Xerocomus badius). Διατηρώντας στον εγκέφαλο υψηλά επίπεδα των νευροδιαβιβαστών της χαλάρωσης, όπως το GABA (γάμμα-αμινο-βουτυρικό οξύ), την ντοπαμίνη και την σεροτονίνη, η θεανίνη μπορεί να βοηθήσει στην ισορροπία της διάθεσης και στη ρύθμιση της συναισθηματικής κατάστασης. Η L-θεανίνη ενισχύει τα επίπεδα των GABA νευροδιαβιβαστών και των κυμάτων άλφα στον εγκέφαλο (που σχετίζονται με την «χαλαρωτική εγρήγορση»), με αποτέλεσμα την πρόκληση ηρεμιστικής δράσης χωρίς την εμφάνιση συνοδού υπνηλίας.

Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι διαταραχές της διάθεσης συχνά οφείλονται σε ελλείψεις θρεπτικών συστατικών, όπως οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που είναι σημαντικές για την αντιμετώπιση του στρες και του άγχους, η βιταμίνη D, η χολίνη, ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, η βιοτίνη και  το μαγνήσιο, τα οποία προσφέρουν οφέλη στη μείωση του άγχους.

Το Neubria Shine Mood είναι ένα ολοκληρωμένο συμπλήρωμα βιταμινών και ανόργανων συστατικών που περιέχει το βοτανικό μείγμα Shine Bright” με σαφράν, ασβαγκάντα, ροντιόλα και κουρκουμά, σε συνδυασμό με κιτικολίνη και την L-θεανίνη που προσφέρουν επιπλέον οφέλη για τη διάθεση. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στη διατήρηση τόσο της θετικής διάθεσης και στάσης όσο και στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.

Σχετικά προϊόντα

 NEUBRIA SHINE - Mood

Το Neubria Shine (Mood) είναι ειδικά σχεδιασμένο για την διατήρηση της θετικής διάθεσης, της συναισθηματικής ισορροπίας, της καλής ψυχολογικής λειτουργίας, της σωματικής και ψυχικής ευεξίας. Περιέχει το μείγμα βοτάνων "Shine Bright" με εξειδικευμένα βότανα που συμβάλλουν στη θετική διάθεση και την εξισορρόπηση του οργανισμού.