Vitalife Blog

Ενίσχυσε τη μνήμη σου με βότανα και μικροθρεπτικά συστατικά!

10/06/2022
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]

Όλοι μας ξεχνάμε κατά καιρούς. Απλά προσωπικά αντικείμενα της καθημερινότητας (κλειδιά, πορτοφόλι), ονόματα γνωστών, δουλειές που έπρεπε να γίνουν. Αυτό μπορεί να είναι παροδικό και να οφείλεται σε έντονη κόπωση, όμως μπορεί επίσης να αποτελεί μέρος της φυσιολογικής γήρανσης. Και τότε ο εγκέφαλός μας χρειάζεται τόνωση για να αντιμετωπίσει την εξασθένιση της λειτουργίας της μνήμης, η οποία μπορεί να οφείλεται στη μείωση της δραστηριότητας των νευροδιαβιβαστών ή σε βλάβες που έχουν προκληθεί στους νευρώνες εξαιτίας κάποιας νόσου ή των συχνών επιθέσεων που δέχονται από τις ελεύθερες ρίζες.

Μία φυσική λύση στο πρόβλημα αυτό μπορούν να δώσουν τα φυσικά νοοτροπικά συστατικά. Ο όρος νοοτροπικό [νους (μυαλό) + τρέπω (γυρίζω, αλλάζω)] αναφέρεται στις ουσίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση των λειτουργιών του εγκεφάλου, βελτιώνοντας τις γνωστικές λειτουργίες, όπως είναι η μνήμη, η συγκέντρωση, η διαύγεια, η διάθεση, η πνευματική απόδοση κ.α. Οι νοοτροπικές ουσίες είναι μη τοξικές και έχουν συνήθως νευροπροστατευτική δράση, βελτιώνουν τη μνήμη και την ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών, ενισχύουν την πνευματική απόδοση, αυξάνουν την αποτελεσματικότητα των νευρωνικών πυροδοτήσεων στον εγκέφαλο και βελτιώνουν τις γνωσιακές ικανότητες, χωρίς να εμφανίζουν παρενέργειες.

Νοοτροπικές ουσίες με αποδεδειγμένα αποτελέσματα είναι η κιτικολίνη, η καφεΐνη, η θεανίνη, η θεοβρωμίνη, κάποιες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, η χολίνη, το συνένζυμο Q10, κάποια προσαρμογόνα βότανα όπως το τζίνσενγκ, η ασβαγκάντα η ροντιόλα κ.α.

Μία από τις πιο γνωστές ουσίες με νοοτροπική δράση είναι η κιτικολίνη, η οποία αυξάνει την νοητική ενέργεια, ενισχύει τη νευροπλαστικότητα (αναγέννηση των νευρώνων) και έχει ευεργετικά αποτελέσματα τόσο στην εκφυλιστική όσο και στην αγγειακή γνωστική μείωση, βελτιώνοντας τόσο τη μακροπρόθεση όσο και την βραχυπρόθεσμη μνήμη, καθώς και την ικανότητα ανάκλησης πληροφοριών.

Μία ακόμα ουσία που χρησιμοποιείται για τη νοοτροπική της δράση είναι το συνένζυμο Q10, το οποίο υποστηρίζει τις κυτταρικές μεμβράνες και τη νευρολογική λειτουργία. Το Q10 μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις από το οξειδωτικό στρες, το οποίο επηρεάζει αρνητικά τη λειτουργία του εγκεφάλου και πιθανόν να επιβραδύνει την εμφάνιση νόσων, όπως του Alzheimer και του Parkinson.

Αρκετά βότανα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορες παραδοσιακές θεραπευτικές μεθόδους  - όπως για παράδειγμα η Αγιουρβεδική ιατρική - και τα οποία έχουν πλέον επιστημονικά αποδεδειγμένη νοοτροπική δράση, χρησιμοποιούνται σε εξειδικευμένα μείγματα συμπυκνωμένων εκχυλισμάτων για να ενισχύσουν τη μνήμη και τη γνωσιακή λειτουργία. Ένα τέτοιο μείγμα βοτάνων με μέγιστα οφέλη στην ενίσχυση της μνήμης, της μάθησης, της ανάκλησης πληροφοριών και γενικότερα της γνωσιακής λειτουργίας περιλαμβάνει τα βότανα:

  • Κουρκουμάς: περιέχει τη βιοδραστική πολυφαινόλη κουρκουμίνη, που χρησιμοποιείται παραδοσιακά στις Αγιουρβεδικές θεραπείες κυρίως για την αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση της.
  • Μπακόπα Μονιέρι (Μπράχμι): βοηθά στην εστίαση, τη συγκέντρωση, την πνευματική διαύγεια και τη μνήμη, ειδικά σε περιόδους άγχους και όταν αυτές εξασθενούν με την πάροδο του χρόνου.
  • Ασβαγκάντα: βοηθά στην πνευματική ισορροπία, τη μάθηση, τη μνήμη και την ανάκληση πληροφοριών.
  • Τζίνγκο Μπιλόμπα: βοηθά στην υποστήριξη της εγκεφαλικής λειτουργίας, τη διατήρηση της μνήμης καθώς αυξάνεται η ηλικία και τη διατήρηση της πνευματικής υγείας. Συμβάλλει στη διατήρηση και ανάκληση γεγονότων καθώς και στη διατήρηση καθαρής σκέψης.
  • Φασκόμηλο: συμβάλλει στη βελτίωση της πνευματικής απόδοσης και της λειτουργικής (προσωρινής) μνήμης, καθώς και στη συγκέντρωση.
  • Δεντρολίβανο: συμβάλλει στη διατήρηση της μνήμης και στην ανάκληση πληροφοριών.

Αυτό το μείγμα βοτάνων είναι κατάλληλο για όλους όσους δυσκολεύονται να θυμηθούν πράγματα, για φοιτητές και σπουδαστές κατά την περίοδο των εξετάσεων και γενικά για άτομα που επιδιώκουν να έχουν καλύτερη μνήμη. Επίσης, θα βοηθήσει πολύ τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που εμφανίζουν εξασθένιση μνήμης λόγω γήρανσης και μειωμένες γνωσιακές λειτουργίες. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχετικά προϊόντα

 NEUBRIA SPARK - Memory

To Νeubria Spark (Memory) είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα που θέλουν να υποστηρίξουν την πνευματική τους απόδοση. Υποστηρίζει τη βελτίωση της μνήμης, της εστίασης και της προσοχής, χωρίς τη χρήση καφεΐνης. Περιέχει το μείγμα βοτάνων "Clarity" με εξειδικευμένα βότανα που συμβάλλουν στην ενίσχυση της μνήμης και την υγιή νοητική λειτουργία.

 NEUBRIA EDGE - Focus

Το Neubria Edge (Focus) είναι σχεδιασμένο ειδικά για άτομα που επιθυμούν βελτίωση της συγκέντρωσης. Συμβάλλει στην εστίαση, τη διαύγεια, την πνευματική απόδοση και τη συγκράτηση πληροφοριών. Περιέχει το μείγμα βοτάνων "Mastermind" με εξειδικευμένα βότανα που συμβάλλουν στην υγεία του εγκεφάλου και στην βελτιστοποίηση της συγκέντρωσης.