Vitalife Blog

Καλά vs.κακά βακτήρια: Διορθώστε τη διαταραχή στη μικροβιακή χλωρίδα

14/06/2023
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]

Πολλές ενοχλήσεις που σχετίζονται με το έντερο και περιλαμβάνουν έντονο φούσκωμα, αέρια, πόνους στο έντερο, εναλλαγές δυσκοιλιότητας με διάρροια και άλλα συμπτώματα, το σύνολο των οποίων χαρακτηρίζεται ως σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, αποτελούν μία κοινή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά με το μικροβίωμά μας, δηλαδή με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμούς που συμβιώνουν μαζί μας και που στο μεγαλύτερο ποσοστό τους κατοικούν κυρίως στο έντερο. Πρόκειται για μία συμβιωτική σχέση όπου η μικροβιακή χλωρίδα δεν θεωρείται απλώς ένας ξενιστής, αλλά αντίθετα αποτελεί αναπόσπαστο μέλος μίας μεγάλης οργανικής κοινότητας που ο ανθρώπινος οργανισμός είναι μέλος της. Αυτοί οι μικροσκοπικοί οργανισμοί διασπούν τροφές που εμείς δεν μπορούμε να χωνέψουμε και παράγουν βιταμίνες όπως η βιταμίνη Κ, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η βιοτίνη, καθώς και σημαντικά λιπαρά οξέα βραχείας αλυσίδας, όπως το βουτυρικό οξύ. Επίσης υποστηρίζουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος, την διαχείριση του άγχους μας, τον μεταβολισμό μας, την πέψη και γενικά μας κρατούν υγιείς.
Κάθε στιγμή, μέσα μας, συμβαίνουν μάχες επικράτησης μεταξύ «ωφέλιμων» και «λιγότερο ωφέλιμων» μικροοργανισμών που έχουν επίδραση στην υγεία μας.
Η διαταραχή αυτής της ισορροπίας φυσιολογικών βακτηριακών πληθυσμών στο έντερο, όπου είναι μειωμένα τα επίπεδα των απαραίτητων ωφέλιμων βακτηρίων ονομάζεται δυσβίωση και σχετίζεται με ένα μεγάλο πλήθος ασθενειών. Μία τέτοια διαταραχή μπορεί να προκύψει από τη χρήση αντιβιοτικών, αν και δεν είναι τα αντιβιοτικά η μόνη αιτία. Η αλλαγή περιβάλλοντος, η χρήση κορτικοστεροειδών ή ορμονών, οι ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες, η χρήση τεχνητών γλυκαντικών, κάποιες σοβαρές θεραπείες, αλλά και το έντονο άγχος και το στρες είναι οι σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά τους βακτηριακούς πληθυσμούς στο έντερό μας.
Η αντιμετώπιση της δυσβίωσης και η αποκατάσταση της ισορροπίας στο μικροβίωμά μας, εκτός από την εξάλειψη των ενοχλήσεων στο έντερο, μπορεί να βοηθήσει γενικότερα την υγεία μας και να προλάβει την εκδήλωση πολλών ασθενειών.
Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Αρχικά με τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών μας, και την ένταξη προβιοτικών και πρεβιοτικών τροφών στην καθημερινή μας διατροφή.
Και φυσικά, ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την ενίσχυση της βακτηριακής μας χλωρίδας είναι η λήψη ενός προβιοτικού συμπληρώματος διατροφής. Ένα αποτελεσματικό προβιοτικό συμπλήρωμα θα πρέπει να περιέχει συνδυασμούς φιλικών βακτηρίων που μπορούν να συνυπάρξουν χωρίς να επηρεάσουν τη σταθερότητα του προϊόντος, σε ικανή ποσότητα και σε προστατευμένες συνθήκες ώστε να μπορούν να καταλήξουν στο έντερο όπου θα το αποικίσουν με τους κατάλληλους βακτηριακούς πληθυσμούς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχετικά προϊόντα

 ProBiotix Gold

Το ProBiotix Gold της Quest είναι μια ενισχυμένη σύνθεση φιλικών βακτηρίων που βοηθούν στη γρήγορη αναδόμηση της εντερικής και της κολπικής χλωρίδας σε περιόδους που λαμβάνεται ισχυρή αντιβίωση ή όποτε χρειαστεί.

 TumBiotix

Το TumBiotix της Quest βασίζει τη δράση του στο συνδυασμό του L.plantarum με 2 ακόμη φιλικά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της χλωρίδας του εντέρου, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα εμφάνισης φουσκώματος στο έντερο.

 Acidophilus Plus

Το Acidophilus Plus της Quest περιέχει 3 διαφορετικά φιλικά βακτήρια που συμβάλλουν στην επαναφορά της χλωρίδας του εντέρου και στην καλή του λειτουργία.

 Acidophilus Plus Biotix

Το Acidophilus Plus Biotix της Quest περιέχει 3 διαφορετικά φιλικά βακτήρια που συμβάλλουν στην επαναφορά της χλωρίδας του εντέρου και στην καλή του λειτουργία.

 ProBiotix

Το ProBiotix της Quest παρέχει ένα συνδυασμό φιλικών βακτηρίων που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της χλωρίδας του εντέρου που διαταράσσεται με τη λήψη αντιβίωσης.

 Mega 8 Biotix

Το Mega 8 Biotix της Quest περιέχει 8 διαφορετικά φιλικά βακτήρια σε mega δόση για την άμεση επαναφορά της ισορροπίας της εντερικής χλωρίδας και είναι ιδανικό για άτομα με σοβαρά ή χρόνια προβλήματα του εντέρου, όπως χρόνια δυσκοιλιότητα.

 KidzBiotix

Το KidzBiotix της Quest έχει σχεδιαστεί ειδικά για παιδιά και παρέχει φιλικά βακτήρια που βοηθούν στην καλή λειτουργία του παιδικού εντέρου. Σε μορφή μασώμενων ταμπλετών με υπέροχη γεύση.

 ΤumBiotix Gold

Το TumBiotix Gold είναι ένας συνδυασμός 3 φιλικών βακτηρίων & Boswellia για την ομαλή λειτουργία του εντέρου. Πρόκειται για μία στοχευμένη σύνθεση φιλικών βακτηρίων και φυτικών εκχυλισμάτων που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει συμπτωματική ανακούφιση σε όσους πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου ή από φλεγμονώδεις παθήσεις του εντέρου.