Vitalife Blog

Κρατήστε δυνατό το ανοσοποιητικό σας

18/12/2020
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]

Τον χειμώνα και τους πρώτους μήνες της άνοιξης, ο κίνδυνος να αρρωστήσουμε και να ταλαιπωρηθούμε από κάποια ίωση, γρίπη ή κρυολόγημα είναι μεγάλος, ειδικά φέτος! Ο καλύτερος τρόπος για να προστατευτούμε είναι να διατηρήσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα όσο πιο δυνατό γίνεται.

Παράγοντες που μας βοηθούν να κρατήσουμε δυνατό το ανοσοποιητικό μας

 • Καλή διατροφή – ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, προϊόντα ολικής άλεσης και φυσικά πολύ νερό. Αποφύγετε τη ζάχαρη, τις επεξεργασμένες τροφές και το αλκοόλ. Δώστε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόσληψη όλων των βασικών θρεπτικών συστατικών που χρειάζεται το ανοσοποιητικό σας, όπως οι βιταμίνες C, D, A, ο ψευδάργυρος και το σελήνιο.
 • Φυσιολογικό βάρος – προσπαθήστε να έχετε ένα φυσιολογικό βάρος. Τα περιττά κιλά επιβαρύνουν το ανοσοποιητικό.
 • Διαχείριση του άγχους – αναζητήστε φυσικές μεθόδους χαλάρωσης και ηρεμίας.
 • Καλός ύπνος – η ιδανική διάρκεια για τους ενήλικες είναι 7-9 ώρες.
 • Άσκηση – ακόμα και 30 λεπτά περπάτημα δύο – τρεις φορές την εβδομάδα μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.
 • Καλή λειτουργία του εντέρου – τα καλά βακτήρια του εντέρου μας εμπλέκονται στην άμυνα του οργανισμού και εμποδίζουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

Συμπτώματα ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού

Ορισμένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα ενός εξασθενημένου ανοσοποιητικού είναι τα παρακάτω. Αν έχετε κάποιο από αυτά, φροντίστε να δυναμώσετε άμεσα το ανοσοποιητικό σας.

 • Έντονη κόπωση, πρωινή εξάντληση, εύκολη κούραση
 • Συχνές λοιμώξεις
 • Δέκατα & διαταραχές στη θερμοκρασία του σώματος
 • Διαταραχές στη λειτουργία του εντέρου, όπως διάρροια
 • Εμφάνιση ή έξαρση αλλεργιών
 • Αργή επούλωση των πληγών
 • Ανεξήγητη απώλεια ή πρόσληψη βάρους

Πως βοηθούν τα συμπληρώματα διατροφής;

Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να μας βοηθήσουν να πάρουμε τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα για το ανοσοποιητικό μας στις κατάλληλες ποσότητες, να καλύψουμε ελλείψεις που πιθανώς έχουμε (όπως στη βιταμίνη D) και να μας προσφέρουν ενισχυμένες δόσεις σε συστατικά που ενισχύουν αποδεδειγμένα το ανοσοποιητικό σύστημα. Ορισμένα από αυτά είναι:

 • Βήτα 1-3, 1-6 γλυκάνες: είναι φυσικά συστατικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και το καθιστούν έτοιμο να πολεμήσει τους ξένους εισβολείς, όπως τους ιούς. Μελέτες έχουν δείξει ότι μειώνουν τον κίνδυνο ιώσεων και τη συχνότητα των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού σε άτομα ευαίσθητα σε αυτές.
 • Σκόρδο: έχει αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντιμικροβιακή δράση έναντι ιών, βακτηρίων, μυκήτων και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Προτιμήστε συμπληρώματα που περιέχουν συγκεκριμένα εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης (kyolic).
 • Βιταμίνη D: είναι πολύ σημαντική για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ τα χαμηλά της επίπεδα στον οργανισμό έχουν συνδεθεί με υψηλότερο κίνδυνο ιώσεων. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η έλλειψη βιταμίνης D πιθανώς σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο λοίμωξης από COVID-19 και, σε περίπτωση λοίμωξης, με την εμφάνιση εντονότερων συμπτωμάτων και σοβαρής πνευμονικής νόσου.
 • Βιταμίνη C: είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, έχει αντιοξειδωτική και αντιισταμινική δράση και βοηθάει στη μείωση της κόπωσης. Επιλέξτε ένα συμπλήρωμα διατροφής που θα περιέχει βιταμίνη C μαζί με μία πηγή βιοφλαβονοειδών, όπως rosehips, τα οποία αυξάνουν την απορρόφησή της.
 • Ψευδάργυρος, σελήνιο & χαλκός: είναι απαραίτητα ιχνοστοιχεία για την άμυνα του οργανισμού. Ο ψευδάργυρος έχει αποδειχθεί ότι βοηθά σημαντικά στην πρόληψη των λοιμώξεων του αναπνευστικού.
 • Προβιοτικά: είναι καλοί μικροοργανισμοί που, εκτός από την ωφέλιμη δράση τους στο έντερο, διεγείρουν την άμυνα του οργανισμού, πολεμούν τα «κακά» μικρόβια και δεν τα αφήνουν να μας προσβάλλουν και να αρρωστήσουμε από αυτά.
 • Εχινάκεια & Πρόπολη: η εχινάκεια είναι ένα βότανο που σύμφωνα με μελέτες ενισχύει το ανοσοποιητικό, μειώνει τα συμπτώματα του κρυολογήματος και επιταχύνει την ανάρρωση. Η πρόπολη είναι μια κολλώδης ουσία που παράγεται από τις μέλισσες, έχει αντιμικροβιακή δράση και χρησιμοποιείται για την προστασία και την άμυνα του οργανισμού.

Μην ξεχνάτε να συμβουλεύεστε τον φαρμακοποιό σας για την επιλογή του ιδανικότερου συμπληρώματος διατροφής για εσάς.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχετικά προϊόντα

 Immune Biotix

Το Immune Biotix της Quest περιέχει βήτα 1-3, 1-6 γλυκάνες, σκόρδο, φιλικά βακτήρια, ψευδάργυρο, σελήνιο, χαλκό και βιταμίνη D, συστατικά που συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Immune Q-Life

Το Immune Q-Life της Quest είναι μια απαραίτητη καθημερινή πολυβιταμίνη για θωρακισμένο ανοσοποιητικό με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες C, D, ψευδάργυρο και ισχυρά αντιοξειδωτικά.

 Kyolic Garlic 600

Το Kyolic Garlic 600 της Quest περιέχει εκχύλισμα σκόρδου ψυχρής ωρίμανσης, το οποίο υποστηρίζει την καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Vitamin C 1000mg timed release

Το Vitamin C 1000mg της Quest παρέχει στον οργανισμό υψηλή δόση βιταμίνης C σε ταμπλέτες βραδείας αποδέσμευσης για καλύτερη απορρόφηση και σίγουρο αποτέλεσμα.

 Vitamin D3 2500

Το Vitamin D3 2500i.u. της Quest παρέχει 2500i.u. βιταμίνη D στην ιδανική μορφή της χοληκαλσιφερόλης για την υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, των οστών, των δοντιών και των μυών.

 Echinacea & Propolis

Το Echinacea & Propolis της Quest είναι μια αναβράζουσα σύνθεση με εχινάκεια, πρόπολη, βιταμίνη C, ψευδάργυρο και υπέροχη γεύση λεμόνι. Είναι ιδανικό για περιόδους που απαιτείται η ενίσχυση της άμυνας και της υποστήριξης του ανοσοποιητικού.

 Vitamin C & Zinc

Το Vitamin C & Zinc της Quest είναι μια αναβράζουσα βιταμίνη C με ψευδάργυρο και υπέροχη γεύση πορτοκάλι. Ο συνδυασμός αυτός παρέχει ισχυρή προστασία και υποστήριξη στο ανοσοποιητικό σύστημα.

 Vitamin C 1000mg

Το Vitamin C 1000mg της Quest είναι μια αναβράζουσα βιταμίνη C με υπέροχη γεύση πορτοκάλι. Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και είναι ιδανική για περιόδους έξαρσης ιώσεων και κρυολογημάτων.

 Bio C Complex

Το Bio C Complex της Quest είναι μια μοναδική σύνθεση με βιταμίνη C και βιοφλαβονοειδή που συμβάλλει στην διατήρηση της καλής λειτουργίας των αιμοφόρων αγγείων και του ανοσοποιητικού.

 Forte D 4000

Το Forte D 4000 της Quest, με 4000i.u. (100μg) βιταμίνη D, συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, στην καλή κατάσταση των οστών και των δοντιών και στην καλή λειτουργία των μυών και του ανοσοποιητικού συστήματος.

 Synergistic Zinc 15mg

Το Synergistic Zinc της Quest περιέχει ψευδάργυρο, ένα πολύ σημαντικό ιχνοστοιχείο που είναι απαραίτητο για να συντελεστούν πολλές και σημαντικές λειτουργίες στον οργανισμό, όπως η καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.