Vitalife Blog

Tα απαραίτητα του καλοκαιριού: Όλα όσα χρειάζονται για ένα ασφαλές & ξέγνοιαστο καλοκαίρι

22/06/2022
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]
[[:ERROR:altTitleInternal property not found]]

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ. Κάποιους τους περιμένουν οι διακοπές, κάποιοι άλλοι θα μείνουν πίσω ή θα αρκεστούν σε μικρές αποδράσεις από την καθημερινότητα. Σε κάθε περίπτωση, όλοι μας θέλουμε να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε το καλοκαίρι χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις ή ενοχλητικά συμπτώματα. Ας δούμε λοιπόν τα απαραίτητα συμπληρώματα για να εξασφαλίσουμε ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι:

 

Προβιοτικά για την καλή λειτουργία του εντέρου

Το άγχος των διακοπών, η αλλαγή περιβάλλοντος, πιθανές αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες ή ακόμα τα κακοσυντηρημένα αλλοιωμένα τρόφιμα, το ανεπαρκές πλύσιμο φρούτων και λαχανικών κ.α. μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στην φυσιολογική υγιή εντερική χλωρίδα και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση γαστρεντερικών συμπτωμάτων όπως για παράδειγμα η δυσκοιλιότητα ή οι διάρροιες, που εμφανίζονται συχνά στις διακοπές.

Ένα ενισχυμένο προβιοτικό συμπλήρωμα μπορεί να δώσει τη λύση, βοηθώντας στην εξισορρόπηση της εντερικής χλωρίδας, στην ομαλή λειτουργία του εντέρου και στην αποφυγή γαστρεντερικών διαταραχών.

 

Cranberry για την αποφυγή ουρολοιμώξεων

Η λήψη cranberry μειώνει τον κίνδυνο λοιμώξεων του ουροποιητικού, που εμφανίζονται με μεγαλύτερη συχνότητα τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι προανθοκυανίδες που περιέχει αποτρέπουν τα βακτήρια που προκαλούν ουρολοίμωξη από το να προσκολληθούν στα τοιχώματα του ουροποιητικού συστήματος, οπότε αποβάλλονται ευκολότερα από το σώμα και έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος ουρολοίμωξης. Ο συνδυασμός του κράνμπερι με προβιοτικά, ενισχύει ακόμα περισσότερο την προστασία από λοιμώξεις του ουροποιητικού, καθώς τα προβιοτικά βοηθούν τον οργανισμό να διατηρεί φυσιολογικά επίπεδα ωφέλιμων βακτηρίων στο έντερο, μειώνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης παθογόνων βακτηρίων στο ουροποιητικό και στον γυναικείο κόλπο. Συγκεκριμένα βακτήρια όπως οι λακτοβάκιλλοι που είναι τα κυρίαρχα φιλικά βακτήρια της ανθρώπινης χλωρίδας, διαθέτουν αντιμικροβιακές ιδιότητες που βοηθούν στην αποφυγή των λοιμώξεων.

 

Μαγνήσιο για τις κράμπες

Το καλοκαίρι, οι μυϊκές κράμπες εμφανίζονται συχνότερα λόγω της έντονης εφίδρωσης, της αφυδάτωσης, της έλλειψης ηλεκτρολυτών και της επίδρασης της ζέστης στην κυκλοφορία του αίματος. Οι υπέρβαροι, οι ηλικιωμένοι, οι έγκυες, όσοι δεν πίνουν αρκετό νερό και όσοι εργάζονται ή γυμνάζονται κάτω από τον ήλιο, έχουν υψηλότερο κίνδυνο κραμπών.

Επειδή οι κράμπες συμβαίνουν όταν ένας μυς δεν μπορεί να χαλαρώσει σωστά λόγω έλλειψης μαγνησίου ή καλίου, αν παθαίνετε συχνά κράμπες μπορεί να βοηθήσει η λήψη τροφών που είναι πλούσιες σε κάλιο (π.χ. μπανάνες και πορτοκάλια), μαγνήσιο και ασβέστιο. Η λήψη ενός σκευάσματος μαγνησίου βοηθά στη μυϊκή χαλάρωση και στη μείωση των κραμπών.

 

Πολυβιταμίνη για τόνωση και ενέργεια

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι η ανέμελη εποχή που χαλαρώνουμε και ξεχνάμε ή μεταθέτουμε υποχρεώσεις και σκοτούρες για το φθινόπωρο, ωστόσο δεν θα πρέπει να παραμελούμε την υγεία μας. Μία πολυβιταμίνη παρέχει όλα τα πολύτιμα συστατικά που καλύπτουν τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού, ενώ προσφέρει ενέργεια και τόνωση, ελαττώνει την κόπωση, μειώνει το οξειδωτικό στρες και ενισχύει την άμυνα του οργανισμού.

 

Ηλεκτρολύτες για ενυδάτωση

Εξαιτίας της ζέστης και της έντονης εφίδρωσης η απώλεια ηλεκτρολυτών μέσω των σωματικών υγρών είναι μεγαλύτερη το καλοκαίρι, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η αναπλήρωσή τους. Οι ηλεκτρολύτες είναι σημαντικοί για την σωστή λειτουργία του οργανισμού, καθώς συμμετέχουν σε πολλές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Μπορούμε να τους λαμβάνουμε μέσα από τροφές όπως οι μπανάνες, το γάλα, το γιαούρτι, οι ξηροί καρποί, τα λαχανικά κ.α., όμως στις περιπτώσεις όπου η άθληση είναι έντονη, η διατροφή κακή και ελλιπής και το νερό που πίνουμε ανεπαρκές, τότε η χρήση συμπληρωμάτων ηλεκτρολυτών είναι σημαντική.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Σχετικά προϊόντα

 CranBiotix

Το CranBiotix της Quest περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό τυποποιημένου εκχυλίσματος Cranberry, που αποδίδει υψηλή ποσότητα σε προανθοκυανιδίνες, μαζί με φιλικά βακτήρια που μπορεί να αποτρέψουν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών.

 ProBiotix Gold

Το ProBiotix Gold της Quest είναι μια ενισχυμένη σύνθεση φιλικών βακτηρίων που βοηθούν στη γρήγορη αναδόμηση της εντερικής και της κολπικής χλωρίδας σε περιόδους που λαμβάνεται ισχυρή αντιβίωση ή όποτε χρειαστεί.

 Magnesium 300mg & B6

Το Magnesium 300mg & B6 της Quest είναι ένα αναβράζον μαγνήσιο με βιταμίνη Β6 και υπέροχη γεύση πορτοκάλι. Ο συνδυασμός αυτός συμβάλλει στην καλή λειτουργία των μυών και του νευρικού συστήματος.

 Electrolytes

Τo Electrolytes είναι αναβράζουσες ταμπλέτες με 8 βιταμίνες και 5 μέταλλα που βοηθούν στην αναπλήρωση των ηλεκτρολυτών και την ενυδάτωση του οργανισμού.

 Synergistic Magnesium 150mg

Το Synergistic Magnesium της Quest παρέχει στον οργανισμό την ιδανική ποσότητα μαγνησίου για την καλή λειτουργία των μυών, τη διατήρηση της καλής κατάστασης των οστών και τη μείωση της κούρασης και της κόπωσης.

 Once A Day quick release

Το Once A Day της Quest είναι μια πλήρης πολυβιταμίνη. Ο συνδυασμός των συστατικών της έχει ως στόχο να προσφέρει ενέργεια και να μειώσει την κόπωση. Είναι μια πολυβιταμίνη που μπορεί να ταιριάξει σε κάθε οργανισμό.

 Super Once A Day timed release

Η Super Once A Day, η πιο ενισχυμένη πολυβιταμίνη της Quest, είναι σχεδιασμένη για όσους θέλουν να διατηρήσουν τις λειτουργίες του οργανισμού τους σε καλό επίπεδο, ακόμα και αν η καθημερινότητα μπορεί να είναι αρκετά έντονη, σωματικά και ψυχικά.