Σκόρδο

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι γνωστό για την ωφέλιμη δράση του στον οργανισμό και ιδιαίτερα στην καρδιά και το ανοσοποιητικό. Μελέτες δείχνουν ότι βοηθά στη μείωση της πίεσης, της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων, ενώ παράλληλα έχει αντιοξειδωτική δράση και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η φύση έχει εφοδιάσει τα αγαθά της με πολύτιμες φυτοδραστικές ουσίες που προστατεύουν τον οργανισμό από τη φθορά. Το πιο αποτελεσματικό από όλα, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες των τελευταίων 50 ετών, είναι το σκόρδο. Το σκόρδο χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων ως τροφή, αλλά και ως φάρμακο για τη θεραπεία πολλών παθήσεων.

ΔΡΑΣΗ

Η ιατρική έχει πλέον αναγνωρίσει επίσημα τις αξιόλογες θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου και ότι τα ενεργά συστατικά του μπορούν να βοηθήσουν όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, κυρίως τους παραγωγικούς μεσήλικες, προλαμβάνοντας την υπέρταση, την αυξημένη χοληστερίνη και τις καρδιοπάθειες και βελτιώνοντας το κυκλοφορικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, γνωστή είναι η χρήση του για την αντιμετώπιση παρασίτων, αναπνευστικών προβλημάτων, πεπτικών δυσκολιών και της μειωμένης ενέργειας.

  1. Υγεία της Καρδιάς
    Η υγεία της καρδιάς και των αιμοφόρων αγγείων εξαρτάται από παράγοντες που δεν αντιμετωπίζονται όπως η ηλικία, το φύλο και η κληρονομικότητα, και από παράγοντες που αντιμετωπίζονται όπως η υψηλή πίεση, τα υψηλά επίπεδα χοληστερίνης, τα υψηλά επίπεδα ομοκυστεΐνης, η συσσώρευση αθηρωματικής πλάκας στις αρτηρίες, η κακή κυκλοφορία του αίματος και το κάπνισμα. Εκατοντάδες μελέτες από σημαντικούς ερευνητές παγκοσμίως αποδεικνύουν ότι το σκόρδο έχει ευεργετικά οφέλη στο καρδιαγγειακό σύστημα.
    Έρευνες κάθε χρόνο δείχνουν ότι οι θάνατοι που οφείλονται σε καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως σε έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικό και αρτηριοσκλήρυνση, ξεπερνούν το συνολικό αριθμό θανάτων από καρκίνο, ατυχήματα και AIDS. Σήμερα οι στατιστικές δείχνουν ότι οι παθήσεις της καρδιάς αφορούν τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες και δεν είναι πλέον μία “ανδρική υπόθεση”.
  2. Αντιοξειδωτικό
    Το σκόρδο αποτελεί πανίσχυρο αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό παράγοντα που ενισχύει την άμυνα του οργανισμού και μειώνει την ποσότητα των ελευθέρων ριζών (τοξικές ουσίες) που παράγονται στο σώμα από το άγχος, το κάπνισμα, την έκθεση στον ήλιο, τη μόλυνση του περιβάλλοντος κ.α. Ένας μεγάλος αριθμός χρόνιων παθήσεων φθοράς όπως η αρτηριοσκλήρυνση, η ρευματοειδής αρθρίτιδα, το Parkinson αλλά και ορισμένοι τύποι καρκίνου συνδέονται με τη δράση των ελευθέρων ριζών.